Popečene banane s sladoledom
Print Friendly, PDF & Email

Popečene banane s sladoledom so božansko dobre, čeprav so pripravljene izredno hitro. Potrebujemo le nekaj sestavin, ki jih imamo verjetno že doma, spomniti se moramo le na nakup sladoleda. Ta sladica je odlična, če nimamo časa vnaprej pripravljati kaj sladkega, bi pa vseeno radi razveselili naše goste ali pa se je nam zluštalo nekaj dobrega. Prav gotovo se ta sladka jed lahko kosa z drugimi, za katere smo porabili precej več časa. Poglejmo, kako jo pripravimo.

popečene banane s sladoledom

Pripomočki za popečene banane s sladoledom:

  • večja ponev
  • 2 servirna krožnika ali skledici

Sestavine za popečene banane s sladoledom:

Za 2 osebi:

  • 2 banani
  • 1 žlička masla
  • 2 žlici ruma
  • za 2 kepici vanilijevega sladoleda
  • 4 piškoti

Postopek za popečene banane s sladoledom:

Banani olupimo in ju prerežemo na pol, potem pa vse dele prerežemo še po dolgem, tako da dobimo 8 delov. V ponev damo žličko masla in jo postavimo na štedilnik. Ko se maslo stopi, nanj položimo banane z ravno stranjo navzdol.

Popečene banane s sladoledom

Banane pečemo na zmerni temperaturi približno 5 minut, nato pa jih previdno obrnemo, da se zapečejo še na drugi strani. Po potrebi dolijemo kakšno žlico vode, saj bo začel nastajati karamelast sirup.

Popečene banane s sladoledom

Ko so banane popečene, jih položimo na krožnika. V ponev vlijemo za 2 žlici ruma.

Popečene banane s sladoledom

Ponev pristavimo na štedilnik in še malo pokuhamo.

Popečene banane s sladoledom

Nastali sirup prelijemo čez banane na krožniku. Dodamo še po kepico sladoleda na vsakega in piškota (enega lahko zdrobimo in večje in manjše drobtine posujemo po celem krožniku). Prijetno sladkanje!

popečene banane s sladoledom

Iz banan pripravite še te okusne sladice:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. O naših dogodivščinah pišem blog Kuhartnica, kjer zapisujem ustvarjalne podvige s svojo malčico, izzive materinstva, pišem recepte za jedi, ki bodo nahranile želodčke vse družine, in objavljam svoje avtorske pobarvanke za mamice - da si končno vzamejo tistih 5 minutk zase! :)

Dodaj odgovor