Bananini mafini z bučko
Print Friendly, PDF & Email

Če nam ostanejo banane, so mafini odlična ideja, kako jih porabiti. Ti bananini mafini pa vsebujejo še bučko, ki je meni zelo ljuba zelenjava, saj je zaradi nežnega okusa zelo priročna tudi za uporabo v sladicah. S tem jih naredimo nekoliko bolj zdrave, kar je tudi dobrodošlo, sploh če imaš doma otroke. 🙂

Bananini mafini z bučko se lahko pohvalijo z enostavno pripravo, presenetijo pa še s koščki čokolade in mletimi orehi, ki nimajo izrazitega okusa, vseeno pa vse skupaj obogatijo. Bučke se v mafinih ne okusu in prav nihče se ni pritoževal.

bananini mafini z bučko

Pripomočki za bananine mafine z bučko:

 • pekač za mafine
 • papirčki za mafine

Sestavine za bananine mafine z bučko:

Za 18 mafinov:

 • 40 g masla
 • 60 g kokosovega sladkorja (lahko nadomestimo z navadnim)
 • 40 g belega sladkorja
 • 2 jajci (velikosti L)
 • 150 g kokosovega jogurta (lahko uporabimo tudi navadnega)
 • 2 banani (približno 180 g)
 • 240 g bučk (tehtano že olupljenih in brez semen)
 • 100 g bele gladke moke
 • 110 g polnozrnate pirine moke
 • 15 g pecilnega praška iz vinskega kamna
 • 30 g mletih orehov
 • 100 g čokolade (uporabila sem 65-procentno)

Postopek za bananine mafine z bučko:

Bananini mafini z bučko so zelo enostavni za pripravo: začnemo z mešanjem mokrih sestavin, ki jim dodajamo mešanico suhih. V kozico damo 40 g masla in ga na ne previsoki temperaturi kuhališča stopimo.

bananini mafini z bučko

V skledo za mešanje vsujemo 60 g kokosovega in 40 g navadnega belega sladkorja. Prilijemo stopljeno maslo in dodamo še 2 celi jajci. Premešamo, lahko kar z električnim mešalnikom, ali pa preprosto uporabimo žlico. Mešanice ni potrebno stepati, dovolj je, da dobimo enotno zmes.

bananini mafini z bučko

Mešanici nato dodamo 150 g kokosovega jogurta.

bananini mafini z bučko

Olupimo bučko in ji odstranimo semena, potem pa 240 g bučke na grobo naribamo. Dodamo jo v mešanico za bananine mafine z bučko.

bananini mafini z bučko

Olupimo in na krožniku z vilico pretlačimo 2 (zelo) zreli banani. Dodamo ju k bučkam v skledo in vse dobro premešamo. Uporabljamo lahko mešalnik ali pa mešamo z žlico.

bananini mafini z bučko

Na krožniku ali v drugi posodi zmešamo suhe sestavine: 100 g bele in 110 g polnozrnate moke, 15 g pecilnega praška iz vinskega kamna in 30 g mletih orehov. Sestavine premešamo z žlico.

bananini mafini z bučko

Mešanico suhih sestavin po žlicah dodajamo k zmesi za bananine mafine in medtem ves čas pri nizki hitrosti mešamo z električnim mešalnikom ali pa z žlico.

bananini mafini z bučko

Ko je masa za mafine pripravljena, moramo vmešati še čokolado. 100 g temne čokolade narežemo na večje ali manjše koščke, kot nam je ljubše. 🙂

bananini mafini z bučko

Čokoladne koščke nato vsujemo v posodo z maso in jih nežno vmešamo.

bananini mafini z bučko

V pekač za mafine postavimo papirčke za mafine in jih do 3/4 napolnimo z maso. Pomagamo si lahko z žlico ali (manjšo) zajemalko.

bananini mafini z bučko

Pekač postavimo v klasično pečico, ogreto na 175 °C. Bananini mafini z bučko so pečeni po 22-25 minutah. Takrat pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na pult. Mafine s pomočjo vilice ali noža vzamemo iz pekača in jih zlagamo na krožnik ali desko ter jih pustimo, da se ohladijo, v pekač pa kar takoj postavimo nove papirčke in jih napolnimo z maso ter spečemo. Recept namreč zadošča za 18 kosov, tako da bomo morali peči v več rundah. Dober tek!

bananini mafini z bučko

Če imate radi mafine, vam bodo gotovo všeč tudi čokoladni mafini polnega okusa. Če pa radi uporabite bučko v sladkih jedeh, pa poskusite zelo čokoladno bučkino pecivo.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor