Sladoledni napitek z banano
Print Friendly, PDF & Email

Sladoledni napitek z banano je pregrešna, sladka pijača, ki si jo privoščimo včasih in takrat z užitkom. Pripravljena je v par minutah, vse, kar potrebujemo, pa je blender ali palični mešalnik, s katerim zmešamo vse sestavine (in teh je le nekaj). Otročje lahko torej. 😉

Če sladoledni napitek pripravljamo za otroke, izpustimo rum, ki sicer da piko na i. Navedene količine so okvirne, saj lahko po želji dodamo česa več ali česa manj. 🙂

Sladoledni napitek z banano

Pripomočki za sladoledni napitek z banano:

  • blender ali palični mešalnik

Sestavine za sladoledni napitek z banano:

Za približno 3 dl napitka:

  • 2 dl mleka ali rastlinskega napitka
  • 1 banana
  • 2 žlici kakava (npr. BenQuick)
  • 2 zvrhani žlici vanilijevega sladoleda
  • 1/4 žličke cimeta
  • ščepec soli
  • 1 žlička medu
  • po želji še žlička ruma in stepena sladka smetana

Postopek za sladoledni napitek z banano:

Pred pripravo sladolednega napitka z banano si pripravimo ali blender ali pa posodo, v kateri bomo sestavine lahko enostavno zmešali s paličnim mešalnikom. V posodo ali blender nato vlijemo 2 dl mleka ali rastlinskega napitka, dodamo olupljeno banano in četrt žličke cimeta.

Sladoledni napitek z banano

Nič še ne mešamo in dodamo 2 žlici vanilijevega sladoleda ter žličko medu.

Sladoledni napitek z banano

K sestavinam za sladoledni napitek z banano dodamo še 2 žlici kakava in ščepec soli. Nato vse skupaj zmešamo, da dobimo enotno čokoladno zmes. Če bodo napitek pili odrasli, dodamo še žličko ruma, ki poskrbi za še boljši okus.

Sladoledni napitek z banano

Nalijemo jo v 2 kozarca po 2 dl. Po želji dodamo malo (ali veliko :)) stepene sladke smetane. Posujemo z nekaj zrnci kakava in postrežemo z žličko ali papirnato slamico. Prijetno sladkanje!

Sladoledni napitek z banano

Če iščete ideje za sladkanje s sladoledom, lahko naredite kar svoje lučke. Tukaj pa sta še dve ideji za čokoladno sladico iz kozarčka, ki nam ne bosta vzeli veliko časa: to sta ekspresna sladica v zadnjem hipu in čokoladna pena v kozarcu. Kadar pa vam ne prija hladno in bi se vseeno radi posladkali s čokoladnim napitkom, pa priporočam praznični kakav.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor