Polnjena čokoladna jajčka
Čokoladna jajčka lahko z malo domišljije in ustvarjalnosti postanejo še bolj sladka in prikupna. Polnjena čokoladna jajčka so še posebej primerna sladica ob prazniku velike noči in seveda prav tako teknejo čez celo leto. Za njihovo preobrazbo ne potrebujemo veliko sestavin in ne veliko časa.
Polnjena čokoladna jajčka – pripomočki:
- brizga
- dresirna vrečka
Polnjena čokoladna jajčka – sestavine:
Sestavine zadoščajo za 6 čokoladnih jajčk
- 6 votlih čokoladnih jajčk
Krema:
- 200 ml sladke smetane za stepanje
- 250 g maskarpone
- 40 g sladkorja oz. po želji
- 80 g stopljene bele čokolade
- 2 žlici marelične marmelade
Polnjena čokoladna jajčka – postopek:
Izberemo takšna čokoladna jajčka, katera nimajo polnila oz. so votla. Osvobodimo jih ovijalenga papirja in z ostrim nožem odrežemo čokoladno konico jajca. Da bo jajček na krožničku stabilno stal, mu spodnji del malo sploščimo. Jaz sem to naredila tako, da sem za 5 sekund spodnji del jajca prislonila na vroč lonec, kateri je ravno bil na štedilniku.
Lotimo se kreme. Sladko smetano sladkamo po želji in za par sekund stepamo. Smetana lahko ostane še tekoča. Nato dodamo maskarpone in stopljeno belo čokolado. Sedaj stepamo 2 do 3 minute, oz. toliko časa, da dobimo kompaktno in povezano kremo. Bela čokolada se bo najlažje in najlepše stopila v mikrovalni pečici.
Sedaj jajčka s pomočjo dresirne vrečke napolnimo s kremo. Nato brizgo napolnimo z marelično marmelado in jo nabrizgamo v vsak jajček posebej.
In smo gotovi. Krema vizulano spominja na jajčni beljak, marelična marmelada pa daje videz jajčnega rumenjaka.
Ostane nam samo še, da si privoščimo sladka, polnjena čokoladna jajčka.
Naj vam tekne!
Še nekaj idej za velikončne sladice: