Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade
Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade so rahli piškoti primerni za vse priložnosti. Ko ugriznemo vanje, v ustih doživimo eksplozijo okusov. Priprava je enostavna, zato piškote enostavno morate poskusiti.
Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade – pripomočki:
- velika in majhna posoda
- električni mešalnik
- kuhinjska tehtnica
- cedilo
- žlica
- pekač
- peki papir
Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade – sestavine:
- 120 g masla
- 50 g sladkorja
- vanilijev sladkor ali vanilijev ekstrakt
- 40 g pudinga v prahu po izbiri (sama sem uporabila 20 g vanilijevega in 20 g jagodnega)
- 1 jajce
- 150 g bele moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 140 g brusnic
- 2 žlici ruma (ali vode)
- 130 g belih čokoladnih kapljic ali na majhne koščke narezane bele čokolade
Iz naštetih sestavin dobimo približno 2 pekača piškotov z brusnicami in koščki bele čokolade.
Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade – postopek:
Brusnice namočimo v rumu ali v vodi. V posodi penasto vmešamo maslo, sladkor in jajce.
Dodamo vanilijev sladkor (ali ekstrakt), puding, moko in pecilni prašek in še enkrat premešamo. Brusnice odcedimo in jih damo v posodo. Dodamo še koščke bele čokolade oz. čokoladne kapljice in maso z žlico premešamo, da se brusnice in koščki bele čokolade enakomerno razporedijo.
Če je masa presuha, dodamo par kapljic ruma (ali vode), drugače pa le tega shranimo za kakšno drugo pecivo. Maso damo v hladilnik za vsaj 30 minut.
Nato segrejemo pečico na 180 °C. Iz mase oblikujemo kroglice, jih polagamo na pekač in jih s prsti le malenkost sploščimo. Pazimo, da kroglice polagamo dovolj narazen, saj se bodo piškoti med peko razlezli.
Piškote pečemo na 180 °C od 10 do 12 minut. Nato jih vzamemo iz pečice in putimo, da se ohladijo na pekaču. Piškote ponudimo, ko se ohladijo.
Uživajte v odlični kombinaciji okusov!