Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade
Print Friendly, PDF & Email

Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade so rahli piškoti primerni za vse priložnosti. Ko ugriznemo vanje, v ustih doživimo eksplozijo okusov. Priprava je enostavna, zato piškote enostavno morate poskusiti.

piskoti-z-brusnicami-in-koscki-bele-cokolade-5

Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade – pripomočki:

  • velika in majhna posoda
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • cedilo
  • žlica
  • pekač
  • peki papir

Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade – sestavine:

  • 120 g masla
  • 50 g sladkorja
  • vanilijev sladkor ali vanilijev ekstrakt
  • 40 g pudinga v prahu po izbiri (sama sem uporabila 20 g vanilijevega in 20 g jagodnega)
  • 1 jajce
  • 150 g bele moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 140 g brusnic
  • 2 žlici ruma (ali vode)
  • 130 g belih čokoladnih kapljic ali na majhne koščke narezane bele čokolade

Iz naštetih sestavin dobimo približno 2 pekača piškotov z brusnicami in koščki bele čokolade.

Piškoti z brusnicami in koščki bele čokolade – postopek:

Brusnice namočimo v rumu ali v vodi. V posodi penasto vmešamo maslo, sladkor in jajce.

piskoti-z-brusnicami-in-koscki-bele-cokolade-1

Dodamo vanilijev sladkor (ali ekstrakt), puding, moko in pecilni prašek in še enkrat premešamo. Brusnice odcedimo in jih damo v posodo. Dodamo še koščke bele čokolade oz. čokoladne kapljice in maso z žlico premešamo, da se brusnice in koščki bele čokolade enakomerno razporedijo.

piskoti-z-brusnicami-in-koscki-bele-cokolade-2

Če je masa presuha, dodamo par kapljic ruma (ali vode), drugače pa le tega shranimo za kakšno drugo pecivo. Maso damo v hladilnik za vsaj 30 minut.

piskoti-z-brusnicami-in-koscki-bele-cokolade-3

Nato segrejemo pečico na 180 °C. Iz mase oblikujemo kroglice, jih polagamo na pekač in jih s prsti le malenkost sploščimo. Pazimo, da kroglice polagamo dovolj narazen, saj se bodo piškoti med peko razlezli.

piskoti-z-brusnicami-in-koscki-bele-cokolade-4

Piškote pečemo na 180 °C od 10 do 12 minut. Nato jih vzamemo iz pečice in putimo, da se ohladijo na pekaču. Piškote ponudimo, ko se ohladijo.

piskoti-z-brusnicami-in-koscki-bele-cokolade-6

Uživajte v odlični kombinaciji okusov!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.6]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor