Piškoti brez peke z jajčnim likerjem
Print Friendly, PDF & Email

Piškoti brez peke z jajčnim likerjem so prijetno dišeči in ravno pravšnji posladek v mrzlih dneh. Jajčni liker doda prijetno, zmerno, alkoholno aromo. Testo zgolj zgnetemo, peka ni potrebna. Jajčnemu likerju v testu delajo družbo še piškotne drobtine, kakav, maslo in mleti orehi. Čez pa nabrizgamo kupček ganaša iz bele čokolade.

Pripomočki za pripravo piškotov brez peke z jajčnim likerjem

  • dresirna vrečka s primernim nastavkom za brizganje kreme – ganaša

Sestavine za pripravo piškotov z jajčnim likerjem

za testo

  • 180 g piškotnih drobtin
  • 60 g mletih orehov
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 g jajčnega likerja
  • 80 g masla
  • 50 g grobo mletih orehov za oblogo

ganaš iz bele čokolade

  • 100 g bele čokolade
  • 150 g sladke smetane za stepanje

Postopek priprave piškotov brez peke z jajčnim likerjem

Pripravo piškotov brez peke z jajčnim likerjem začnemo s pripravo ganaša iz bele čokolade. Vzamemo primerno skodelico in vanjo nalijemo 50 g sladke smetane in segrejemo do vretja. V drugo skledico nadrobimo belo čokolado, prelijemo z vrelo smetano in počakamo, da se čokolada stopi. Vmes premešamo. Zmes se mora popolnoma ohladi.

Naslednji korak je priprava testa. V večjo skledo odmerimo piškotne drobtine, mlete orehe, kakav, jajčni liker in zmehčano maslo. Premešamo najprej z vilicami ali žlico, nato pa kar z rokama, da dobimo kroglo testa. V drugi skledici si pripravimo grobo mlete orehe in oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih rahlo sploščimo in povaljamo v grobo mletih orehih. Polagamo jih na pladenj.

Stepemo preostalo sladko smetano. Nato z metlicama mešalnika premešamo tudi zmes smetane in čokolade in jo previdno dodamo k stepeni smetani. Z ganašem napolnimo dresirno vrečko s primernim nastavkom in nabrizgamo kupčke na pripravljene piškote.

Piškote brez peke z jajčnim likerjem postavimo za kakšni dve uri v hladilnik, da se ganaš lepo strdi. Tudi sicer, jih zaradi kreme s smetano hranimo v hladilniku. Po hlajenju pa so pripravljeni za sladko doživetje. Naj tekne!

Piškoti brez peke z jajčnim likerjem

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor