Pecivo s hruškami in rozinami
Pecivo s hruškami in rozinami je sladica, ki jo lahko enostavno pripravimo tudi takrat, ko si zaželimo nekaj sladkega na hitro in imamo doma zgolj običajne sestavine. V testu se del maščobe nadomesti s polnomastnim jogurtom. Vse skupaj pa lahko dišavimo s pomarančno aromo. Hruške lahko zamenjamo z jabolki.
Pripomočki za pripravo peciva s hruškami in rozinami
- pekač dimenzije 15 cm x 35 cm
Sestavine za pripravo peciva s hruškami in rozinami
za 15 rezin
za testo
- 3 jajca
- 55 g sončničnega olja
- sol
- 2 vanilijeva sladkorja
- 100 g sladkorja
- 250 g večnamenske moke
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 200 g polnomastnega jogurta
- 220 g nakockanih hrušk
- 30 g rozin
- pomarančna aroma
za namastitev pekača
- za en lešnik masla
Postopek priprave peciva s hruškami in rozinami
Najprej sem si pripravila vse sestavine. V večjo skledo sem ubila tri jajca. Ločila sem beljake od rumenjakov. Rumenjakom sem dodala ščepec soli, 2 vanilijeva sladkorja in sončnično olje. Z mešalnikom sem premešala. V posodo z beljaki sem dodala sladkor in dobro stepla, da je nastala čvrsta beljakova zmes.
V skledici sem odmerila moko in dodala pecilni prašek. V svojo posodico sem nakockala hruške in dodala rozine.
Postopek priprave peciva s hruškami in rozinami sem nadaljevala tako, da sem k rumenjakom dodala pomarančno aromo in polnomasten jogurt Nato sem dodala še polovico moke s pecilnim praškom. V naslednjem koraku sem dodala stepene beljake. Vmešala sem jih nežno in počasi. Nato sem dodala še preostalo moko. Na koncu pa še nakockano sadje.
Pekač sem namastila z maslom in vlila pripravljeno zmes. Pecivo s hruškami in rozinami sem postavila v neogreto pečico, temperaturo nastavila na 175 stopinj Celzija in pekla 55 minut. Po končani peki, sem vroče pecivo položila na primeren pladenj. Iz pekača se je lepo ločil. Počakala sem, da se je ohladilo in narezala. Naj tekne!
Preprosto, enostavno, dišeče in sočno!