Pečen beljakovinski puding
Print Friendly, PDF & Email

Radi bi hitro spekli nekaj dobrega, slastnega in brez sladkorja?  Zato je pred vami recept za pečen beljakovinski puding, ki ne vsebuje sladkorja in moke ter ima višjo vsebnost beljakovin. Tako ga lahko uživate skoraj brez slabe vesti ob vsakem trenutku. Čeprav smo bolj vajeni pudingov v skodelici, vam zagotavljam da vas tudi kot pecivo res ne bo razočaral.

pecen-beljakovinski-puding

Pečen beljakovinski puding – pripomočki:

  • tri posode
  • ročni mešalnik
  • tehtnica
  • kozica
  • pekač (cca. 30×15 cm)

Pečen beljakovinski puding – sestavine:

  • 4 jajca
  • 0,5 l mlekapecen-beljakovinski-puding-1
  • 100 g kokosovega masla
  • 45 g kakava
  • 50 g Whey beljakovin – vanilija
  • 30 g mandljeve moke
  • 4 žlice  stevie sugarsweet 1:2
  • pol žličke soda bikarbone
  • cimet

Pečen beljakovinski puding – postopek:

Za začetek pečico prižgemo na 180°C in pekač obložimo s peki papirjem. Potem pa začnemo pri mleku, katerega pogrejemo v kozici, vendar moramo paziti, da nam ne zavre. Na to ločimo beljake in rumenjake ter iz beljakov naredimo sneg, v drugi posodi pa zmešamo skupaj rumenjake in stevio.

pecen-beljakovinski-puding-4

pecen-beljakovinski-puding-3

V tretji posodi zmešamo skupaj mandljevo moko, Whey beljakovine v prahu, sodo bikarbono, kakav in cimet. Na to v posodo z rumenjaki vmešamo stopljeno maslo, dodamo mešanico iz tretje posode in dobro premešamo. Počasi začnemo dodajati 0,5 l toplega mleka in ves čas mešamo z metlico. Dobiti moramo zares redko maso.

pecen-beljakovinski-puding-5

Na koncu počasi dodajamo sneg in vse skupaj na rahlo premešamo z metlico. Maso vlijemo v pekač in pečemo cca. 45 minut v ogreti pečici.

pecen-beljakovinski-puding-6

Ko je pecivo pečeno, ga vzamemo ven iz pečice in pustimo, da se ohladi. Na to ga narežemo na koščke poljubne velikosti in z užitkom zagrizemo v svojega.

pecen-beljakovinski-puding-7

Prijetno sladkanje vam želim.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor