Pariška krema
Print Friendly, PDF & Email

Pariška krema je odlična za torte, piškote in ostala peciva, katerim primanjkuje dodatek slastne čokoladne kreme. Odlična je na muffinih, pa tudi kar tako iz skodelice je zelo okusna. Čokoholiki bodo zadovoljni! 🙂 Priprava ni težavna in ne bo vam vzela veliko časa. Poskusite!

pariska-krema-4

Pariška krema – pripomočki:

  • skleda ali kozica
  • kuhinjska tehtnica
  • mikrovalovna pečica ali štedilnik
  • kuhalnica ali silikonska lopatica
  • električni mešalnik
  • hladilnik

Pariška krema – sestavine:

  • 100 g temne čokolade
  • 180-200 g smetane za stepanje
  • sladkor v prahu po okusu in potrebi

Pariška krema – postopek:

V skledo ali kozico, zlijemo smetano za stepanje in jo dobro segrejemo. Smetano segrejemo v mikrovalovni pečici ali kar na štedilniku, kakor vam je lažje. Smetana naj bo vroča, ampak naj ne zavre. V vročo smetano nadrobimo čokolado, če bomo uporabili zelo temno čokolado, torej s 85% kakava, moramo dodati več smetane, ker bo drugače pretrda za stepanje.

pariska-krema-1

S kuhalnico ali silikonsko lopatico smetano s čokolado počasi premešamo, dokler se vsa čokolada ne stopi.

pariska-krema-2

Nato skledo postavimo v hladilnik, kjer jo pustimo, da se smetana s čokolado čisto ohladi, cca. 2 uri. Po pretečenem času, jo z električnim mešalnikom preprosto stepemo, kot bi stepli smetano samo. Po potrebi dodamo sladkor v prahu, če se vam zdi krema premalo sladka.

pariska-krema-3

S stepanjem ne pretiravamo, ker se nam krema tako lahko loči. Glede na uporabo, prilagajamo količine. Iz teh sestavin bomo dobili za eno večjo skodelico kreme.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor