Pancakes – orehove palačinke
Predstavljamo odličen recept za puhaste pancakes – orehove palačinke. To so vsem že dobro poznane debelejše palačinke. Recept je hiter in preprost, pa tudi glavne sestavine imamo ponavadi kar pri roki. Običajni masi za palačinke smo tokrat dodali orehe in še nekaj skrivnosti, ki palačinkam dodajo res puhast okus, da se kar topijo v ustih.
Pripomočki za pancakes – orehove palačinke:
- ponev za peko palačink
- lopatica za obračanje palačink
Sestavine za Pancakes – orehove palačinke:
Za maso (testo):
- 2 skodelici moke
2 jajci
- 2 skodelici kislega mleka
- 1 – 1,5 skodelice orehov
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica olja
- vrečica pecilnega praška
- polovica čajne žličke soli
Dodatki:
- borovnice
- maslo
- javorjev sirup
Postopek pečenja za Pancakes – orehove palačinke:
V primerni skledi pripravimo maso – testo za pancakes – palačinke. V skledo damo omenjeno količino moke, jajca, kislo mleko, pecilni prašek, sladkor, olje, malo soli.
Primešamo tudi orehe, ker želimo orehove palačinke. Pred tem jih grobo nasekljamo. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo tekoče gladko ( ne preveč redko in ne preveč gosto) maso. Masa naj bo brez grudic.
Sedaj lahko pričnemo s pečenjem palačink. Pristavimo ponev, ki jo namastimo z žlico olja. Ko se dovolj segreje, vanjo zlijemo odmerjeno količino mase za eno palačinko. Palačinko lahko obrnemo, ko se na površju pojavijo mehurčki. Z lopatico malo pritisnemo po površini, ko se le – ta zapeče. Palačinka nekoliko naraste in ko postane lepe zlato-rjave barve, je pečena. Tako jo lahko z lopatico prenesemo na krožnik. Postopek pečenja ponavljamo z vso preostalo maso.
Še tople palačinke obložimo s koščkom masla in prelijemo z javorjevim sirupom. Zraven se priležejo tudi sveže borovnice.
Dober tek!