Orehove rezine
Če vam je od lanskega leta ostalo kaj orehov, lahko pripravite orehove rezine. Orehi so zelo zdravi, dve pesti orehov, po želji lahko tudi več, narežete in zmešate z pestjo rozin v biskvit. Dobili boste okusno pecivo, ki ga postrežete ob kavi ali čaju.
Orehove rezine – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- dve plastični skledi
- dve manjši skodelici
- kozarec (1 dl)
- jedilna žlica
- električni mešalnik
- pekač
Orehove rezine-sestavine:
- 50 dag moke
- 30 dag sladkorja
- 4 jajca
- 1 dl olja
- 1 dl mleka
- 2 pesti sesekljanih orehov
- 1 pest rozin
- malo janeža
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
Orehove rezine – postopek:
Jajca in sladkor mešamo tako dolgo, da masa naraste. Dodamo olje, mleko, malo janeža, vaniljev sladkor ter rozin in orehe. Dobro premešamo. Če je masa pregosta dodamo še malo olja. Z jedilno žlico dodajamo moko pomešano s pecilnim praškom ter sproti mešamo.
Pekač namažemo, pokapljamo s toplo vodo ter vanj vlijemo pripravljeno zmes.
Pečemo na 180 stopinjah Celzija približno 30 minut. Pečen biskvit še topel razrežemo.
Po želji ga lahko posujemo tudi s sladkorjem v prahu.
Dober tek!