Odlične skutine kocke z lešniki
Print Friendly, PDF & Email

Skutine kocke z lešniki so resnično odlično pecivo, ki poleg ostalih dobrih sestavin, v pretežnem delu vsebuje skuto in lešnike. Priprava tega peciva je enostavna in v zelo kratkem času ga lahko ponudimo, kajti če smo neučakani, ga razrežemo kar mlačnega. Odlično pa je tako mlačno, kot tudi hladno in še naslednji dan, če kaj ostane. 😉

Odlične skutine kocke z lešniki

Odlične skutine kocke z lešniki – pripomočki

  • pekač velikosti 30 x 35 cm

Odlične skutine kocke z lešniki – sestavine

Za testo:

  • 300 g piškotov (albert keksi, čajni keksi, …)
  • 100 g mletih lešnikov
  • 230 g zmehčanega masla
  • 1 žlica ruma
  • 50 ml sladke smetane

Za nadev:

  • 700 g  skute
  • 5 rumenjakov
  • 100 ml sladke smetane
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 60 g mletih lešnikov
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja ali vanilijeve arome (po okusu)
  • sok polovice limone
  • naribana lupina polovice limone
  • 5 beljakov (sneg)
  • ščepec soli

Za posip

  • 40 g nasekljanih lešnikov
  • mleti sladkor (po želji)

Odlične skutine kocke z lešniki – postopek

Piškote zdrobimo na način, kateri se nam zdi najbolj priročen. Jaz sem piškote nadevala v vrečko in jih zdrobila z valjarjem. V zdrobljene piškote dodamo lešnike, zmehčano maslo in smetano. Vse skupaj dobro pregnetemo, da se sestavine med seboj povežejo.

Pekač obložimo s papirjem za peko in piškotno maso z dlanmi enakomerno porazdelimo po dnu. Nato pekač položimo v vnaprej ogreto ventilacijsko pečico na 160 °C in pri tej temperaturi pečemo 10 minut.

Med tem časom pripravimo nadev. Skuti dodamo sladkor, rumenjake, vanilijev sladkor, smetano in lešnike in vse dobro premešamo. Beljake malo posolimo in naredimo sneg. Sneg narahlo vmešamo v skutino maso.

Nadev enakomerno razporedimo po pekaču s piškotnim dnom. Površino posujemo z nasekljanimi lešniki in vrnemo pekač v pečico ter pečemo še 35 – 40 minut v ventilacijski pečici na 160°C, da se površina peciva lepo obarva.

Pecivo lahko razrežemo brez sladkornega posipa, lahko pa ga posujemo še s sladkorjem v prahu. Razrežemo ga na poljubno velike kocke.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor