Ocvrta jabolčna pita
Print Friendly, PDF & Email

Jabolčne pite in njihov edinstven izgled, okus in vonj cimeta, me vedno znova in znova očarajo. Za pripravo ocvrte jabolčne pite, ne potrebujete ne znanja in ne časa. Kot bi mignil, boste na mizo pričarali okusno sladico, po hiši pa se bo razvil vonj, ki spominja na otroštvo.

ocvrta-jabolcna-pita-2Ocvrta jabolčna pita – pripomočki:

  • delovna površina
  • nož
  • ribež
  • žlica
  • ponev
  • penovka
  • cedilo

Ocvrta jabolčna pita – sestavine:

  • 2 jabolki
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 zavitek listnatega testa
  • 1 žlička vanilij sladkorja
  • žlička cimeta
  • sladkor v prahu (za posip)
  • olje v cvrtje

Ocvrta jabolčna pita – postopek:

Jabolki olupimo in naribamo. Dodamo limonin sok, sladkor, vanilij in cimet in vse sestavine premešamo in povežemo. Nato razgrnemo rolo listnatega testa in z nožem navidezno zarežemo enakomerne žepke. Najprej zarišemo sredino in nato 6 enakomerno širokih trakov. V testo ne zarežemo, temveč črte vlečemo samo navidezno.

ocvrta-jabolcna-pita-3

Na zgornji del testa naložimo ožeta jabolka. Pazimo, da jih ne naložimo do konca navidezno narisanega žepka, da jih bomo lahko kasneje zalepili skupaj.

ocvrta-jabolcna-pita-4S spodnjim delom testa pokrijemo zgornji del, ki je obložen z jabolki in na označenih mestih stisnemo skupaj s prsti. Nato z nožem zarežemo po navidezno označenih mestih. Najbolje je, da uporabimo kakšen plastičen nož, ker pri rezu zelo lepo zlepi skupaj testo.

ocvrta-jabolcna-pita-5V olju ocvremo žepke najprej z ene strani in nato iz druge (podobno kot krofe). Ocvrte žepke jabolčne pite s penovko poberemo iz ponve in jih odložimo na cedilo, da se odteče višek maščobe. Nato jih potrosimo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

ocvrta-jabolcna-pita-6

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor