Mini tortice z malinami in borovnicami
Print Friendly, PDF & Email

Mini tortice so običajno na pogled zelo simpatične in vabljive, da ročice kar same segajo po njih. Pa ne samo, da so prikupne in vabljive, tudi z okusom ne razočarajo. In še tisto najboljše pri njih je, da ne potrebujemo jedilnega pribora, zato so idealne za piknike in zabave na prostem. Mini tortice z malinami in borovnicami vas bodo najprej zapeljale z videzom in nato še z okusom, kateri je prijetno kremen in hkrati poživljajoče saden.

Mini tortice z malinami in borovnicami – pripomočki:

  • silikonski pekač za mini šarklej – premer posamezne tortice 6 do 7 cm
  • dresirna vrečka
  • zvezdasti nastavek za brizganje kreme

Mini tortice z malinami in borovnicami – sestavine:

Sestavine zadostujejo za 11 do 12 mini tortic

Testo:

  • 2 večji jajci
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 80 g zmehčanega masla
  • 5 žlic mleka
  • 170 g namenske moke (lahko tudi gladke)
  • 1 vrečica praška za puding z okusom malina
  • 7 g pecilnega praška (to je pol vrečice)
  • 1 žlica malinove marmelade

Krema:

  • 300 ml sladke smetane za stepanje
  • 200 g maskarpone sir
  • sladkor po želji
  • par kapljic pomarančne arome

Nadev:

  • cca. 150 g svežih malin
  • cca. 100 g svežih borovnic
  • 12 kavnih žličk malinove marmelade

In še:

  • 1 žlička sladkorja v prahu za posip

Mini tortice z malinami in borovnicami – postopek:

Z električnim stepalnikom stepemo jajci in sladkor v prahu v kremno zmes. Nato dodamo prašek za puding, pecilni prašek, zmehčano maslo in mleko. Ponovno zmešamo, da se vse sestavine povežejo.

Na koncu primešamo še žlico malinove marmelade in moko. Ponovno vse premešamo, da se vse sestavine enakomerno združijo.

Pekač za mini šarkelj premažemo z maslom. Pekači za mini šarkelj so lahko različni, lahko so kovinski ali silikonski, lahko so posamični ali več skupaj. Kakršen koli je, je pravi. Z maso za testo napolnimo modelčke, pazimo da jih ne napolnimo do vrha, ker bodo med peko še narasli.

Mini tortice pečemo v predhodno ogreti pečici, klasične peke, na 170 stopinj Celzija, spodnji in zgornji grelci, 15 minut oziroma odvisno od pečice. Pečene pustimo še 10 minut v modelčkih, nato jih odstranimo in odložimo na rešeto, da se ohladijo.

Ohlajene vodoravno prerežemo na pol.

Lotimo se kreme. V posodi z električnim stepalnikom stepemo sladko smetano. Ko je smetana postala kremna, dodamo sladkor (količina po želji), maskarpone sir in par kapljic pomarančne arome. Pomarančna aroma bo poskrbela za zelo osvežujoč in slasten okus kreme. Dresirno vrečko napolnimo s kremo in s pomočjo zvezdastega nastavka po spodnjem delu nabrizgamo kremo. Na sredino damo žličko malinove marmelade.

Po zunanjem robu naložimo sveže maline in sveže borovnice. Nato vse pokrijemo z gornjim delom tortice. Zaradi pekača za mini šarkelj, je na sredini tista značilna luknja, katero sedaj napolnimo z malinami in borovnicami. Po vrhu rahlo posipamo sladkor v prahu.

Če sladice ne boste postregli takoj, naj počiva na hladnem.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor