Mehki buhteljni s slivami
Print Friendly, PDF & Email

Tokrat sem spekla buhteljne, katere sem polnila kar s svežimi slivami. So mehki in vam bodo zagotovo teknili. Za buhtelje sem namesto kvasa uporabila vinski kamen ter rastlinski napitek. Lahko pa uporabite tudi navadno mleko. Prav tako so pripravljeni brez jajc.

Buhteljne ponudite zraven kave, odlično bodo teknili.

Mehki buhteljni s slivami

Pripomočki za buhteljne s slivami

  • pekač velikosti 24×16 cm ali manjši
  • mešalnik za nastavkom za testo

Sestavine za buhteljne s slivami

Za cca. 9 buhteljnov

  • 200 g pirine bele moke
  • 100 ml toplega rastlinskega napitka (jaz sem uporabila ovsen napitek)
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 žlica brezovega sladkorja
  • 1/2 žličke mletega cimeta

Za nadev:

  • 9 sliv
  • 1 žlička brezovega sladkorja
  • 1/2 žličke mletega cimeta

In še olivno olje za pekač.

Kako naredim buhteljne s slivami

V posodo najprej stresem moko, vinski kamen, cimet ter sladkor. Nato dodam olivno olje in topel rastlinski napitek. Vse  sestavine zmešam z mešalnikom z nastavkom za testo.

Mehki buhteljni s slivami

Testo dam za pol ure počivat v ugasnjeno pečico, ki sem jo predhodno segrela na 50 °C.

Mehki buhteljni s slivami

Medtem pripravim slive, ki jih umijem in izkoščičim. Posujem jih s cimetom in brezovim sladkorjem.

Mehki buhteljni s slivami

V pekač nalijem malo olja in ga namastim.
Testo razdelim na 9 približno enako velikih kosov (narežem jih z nožkom za testo) in  jih med dlanmi sploščim, na vsak del testa dam 1 razkoščičeno slivo. Testo stisnem skupaj ob robovih, da jih zaprem in oblikujem buhtelj. Oblikovane buhteljne polagam enega poleg drugega v pekač.

Mehki buhteljni s slivami

Buhteljne pečem v ventilacijski pečici na 160 °C, pol ure.

Mehki buhteljni s slivami

Odlične mehke buhteljne lahko ponudite zraven kavice.

Mehki buhteljni s slivami

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor