Masleni keksi
Print Friendly, PDF & Email

Maslenost testa in vonj vanilije se v teh piškotih združita v harmonijo. Če imate nekaj časa, ki bi ga radi koristno izrabili, potem lahko naredite ta preprost in okusen recept.

Pripomočki za pripravo maslenih keksov

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo maslenih keksov

za 18-19 keksov

  • 120 g masla
  • 3 žlice sončničnega olja
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 30 g škroba
  • 160 g moke
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta/paste

Postopek priprave maslenih keksov

Maslo predhodno vzamemo iz hladilnika, da se ogreje na sobno temperaturo. Položimo ga v primerno skledo in dodamo sladkor v prahu. Stepamo, da posten kremasto. Nato dodamo vanilijev ekstrakt. Lahko vanilijev strok, jaz sem dodala pasto. Naslednji korak pri pripravi maslenih keksov je ta, da dodamo moko s škrobom.

Vgnetemo mehko testo, ki pa se ne sme lepiti na prste, ko delamo kroglice. Če je lepljivo, dodamo malenkost moke. Delovno površino pomokamo in oblikujemo kroglice teže 20 g. Ti keksi so še kar veliki, zato če vam je ljubše, lahko oblikujete tudi manjše.  Kroglice rahlo pritisnemo ob pult, da keks sploščimo. Nato pa z okroglim modelčkom za piškote naredimo polkrožne utore, kot prikazuje slika spodaj. Polagamo jih na pekač, obložen s peki papirjem.

Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija in pečemo približno 15 minut. Kekse med preko preverimo. Dobro je, da ne dobijo rjavega roba. Če boste delali manjše, morate upoštevati tudi krajši čas peke. Ko so pečeni, pustimo da se ohladijo. Masleni keksi so krhki, zato jih previdno položimo iz pekača na krožnik. Naj tekne!

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor