Marmorni kolač s kokosom za vegane
Print Friendly, PDF & Email

Marmorni kolač s kokosom za vegane je izvrstna sladica, ki jo hitro in enostavno pripravimo. Kokos mu daje specifičen okus, ki vas ne bo pustil ravnodušne niti, če ste zelo zahtevni ljubitelji sladic. Zaradi svoje sestave je primeren za ljudi, ki imajo intoleranco na mleko in jajca. Zagotovo pa si ga boste privoščili tudi vsi, ki niste vegani. Marmorni kolač s kokosom za vegane, morate ga poizkusiti.

Marmorni kolač s kokosom za vegane

Marmorni kolač s kokosom za vegane – pripomočki

  • električni mešalnik
  • pekač (36×25 cm)
  • skleda
  • metlica
  • papir za peko
  • vilica

Marmorni kolač s kokosom za vegane – sestavine

  • 400 g moke
  • 240 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 6 jedilnih žlic olja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 125 g kokosove moke
  • 500 ml radenske
  • 3 jedilne žlice kakava

Marmorni kolač s kokosom za vegane – postopek

V skledo stresemo vse sestavine (po vrsti), razen kakava.

Marmorni kolač s kokosom za vegane

Maso zmešamo z mešalnikom (pri srednji hitrosti). Pri tem pazimo, da se sestavine dobro premešajo.

Marmorni kolač s kokosom za vegane

Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo polovico mase.

Marmorni kolač s kokosom za vegane

V preostalo maso dodamo kakav, na hitro premešamo z mešalnikom ali metlico, da masa postane temne barve.

Marmorni kolač s kokosom za vegane

Temno maso prelijemo čez svetlo maso. Maso premešamo z vilico, da dosežemo izgled marmornega kolača. Maso enakomerno razporedimo po pekaču.

Marmorni kolač s kokosom za vegane

Pečemo na temperaturi 175 stopinj Celzija 30 minut. Ko je mamrorni kolač pečen, ga vzamemo iz pekača in ga pustimo, da se ohladi.

Marmorni kolač s kokosom za vegane

Ko je kolač ohlajen, ga narežemo na poljubne koščke in okrasimo po želji.

Marmorni kolač s kokosom za vegane

Nasvet
V kolikor niste ljubitelji kakava, ga lahko izpustite.

Veliko sladkih užitkov vam želim!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

tinag

"Keep it simple..." in več je manj je moj moto pri kuhanju...

Dodaj odgovor