Malinova pita z medom
Print Friendly, PDF & Email

Malinova pita z medom ne vsebuje posebej dodanega sladkorja, pa je vendarle ravno prav sladka. Okus po medu v kombinaciji s sočnimi malinami je odlična kombinacija za vse sladokusce. Testo z medom je izredno krhko, sočnost mu doda nadev z malinami in s sladko smetano.

malinova pita z meodm

Malinova pita z medom – pripomočki:

  • tehtnica
  • pekač za pite premera 30 cm
  • dve posodi
  • majhna žlička
  • velika žlica
  • mešalnik
  • pečica

Malinova pita z medom – sestavine

Za testo:

  • 350 g bele mehke moke
  • 1 majhna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 3 velike žlice medu
  • 150 g (zmehčanega) masla

Za premaz:

Za nadev:

  • 100 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 rumenjak
  • 1 velika žlica medu
  • 1 žlička škroba (“gustina”)
  • 250 g malin

Malinova pita z medom – postopek

V eno posodo k zmehčanemu maslu dodamo med, v drugi posodi pa skupaj zmešamo suhe sestavine: moko, sol in pecilni prašek.

malinova pita z medom

Z žlico postopoma v posodo z moko dodajamo zmes masla in medu in zamesimo testo.

malinova pita z medom

Od testa odtrgamo kepico za kasneje, da jo bomo nadrobili po površini pite. Preostalo testo s prsti porazdelimo – najprej po robu dobro namaščenega in pomokanega pekača.

malinova pita z medom

In postopoma pokrijemo še dno. Pekač s prekritim dnom postavimo za 10 minut, v vnaprej ogreto pečico na 180 °C (klasična pečica).

malinova pita z medom

Po 10 minutah peke pekač vzamemo iz pečice in testo premažemo z malinovo marmelado.

malinova pita z medom

Nato pripravimo nadev tako, da stepemo sladko smetano, dodamo rumenjak in škrob.

malinova pita z medom

Ter nazadnje vmešamo maline.

malinova pita z medom

Nadev enakomerno porazdelimo po testu, katerega smo premazali z marmelado.

malinova pita z medom

Pekač ponovno položimo v vročo pečico (180 stopinj °C; klasična peka) in pito pečemo 15 do 20 minut.

malinova pita z medom

Po 15 do 20 minutah peke, pekač vzamemo iz pečice in po površini razdrobimo testo, katerega smo na začetku dali na stran. Pito ponovno pečemo približno 10 minut oz. tako dolgo, da se po površini nadrobljeno testo lepo obarva.

malinova pita z medom

Ko je pita pečena, jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

malinova pita z medom

Po želji jo posujemo z mletim sladkorjem in ohlajeno razrežemo na poljubne kose.

malinova pita z medom

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor