Mafini s hruškami in orehi
Le kdo ne obožuje mafinov. Meni osebno so najboljši tisti, katere pripravim sama doma. Lahko naredimo več vrst mafinov, od slanih, do sladkih. V skledi s sadjem mi je ostala ena hruška, zato sem se odločila, da pripravim mafine s hruškami in orehi ter jo tako porabim.
Mafini s hruškami in orehi – pripomočki:
- 3 plastične posodice
- pekač za mafine
- papirnati podstavki za mafine
- jedilna žlica
- deska za rezanje
- nož
- električni mešalnik
Mafini s hruškami in orehi – sestavine:
- 50 g orehovih jedrc
- 1 zrela hruška
- 1 limona
- 150 g sladkorja v prahu
- 150 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 3 jajca
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl olja
Za okras:
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 12 orehovih jedrc
Mafini s hruškami in orehi-postopek:
Orehe sesekljamo, hruško olupimo, ji odstranimo peške ter jo narežemo na manjše koščke. Le-te poškropimo z limoninim sokom.
Zmešamo sladkor, moko z pecilnim praškom ter dodamo orehe.
Jajca, mleko in olje stepemo posebej.
Jajčno zmes dodamo moki ter vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom.
Testo nadevamo v modelčke za peko, na vrh razporedimo koščke hrušk.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija ter pečemo mafine 25 minut. Ohlajene mafine posujemo s sladkorjem v prahu ter okrasimo z orehi, po želji lahko tudi s hruškami, katere pokapamo z limoninim sokom, da ne počrnijo.
Dober tek!