Mafini s hruškami in orehi
Print Friendly, PDF & Email

Le kdo ne obožuje mafinov. Meni osebno so najboljši tisti, katere pripravim sama doma. Lahko naredimo več vrst mafinov, od slanih, do sladkih. V skledi s sadjem mi je ostala ena hruška, zato sem se odločila, da pripravim mafine s hruškami in orehi ter jo tako porabim.

Mafini s hruškami in orehi

Mafini s hruškami in orehi – pripomočki:

  • 3 plastične posodice
  • pekač za mafine
  • papirnati podstavki za mafine
  • jedilna žlica
  • deska za rezanje
  • nož
  • električni mešalnik

Mafini s hruškami in orehi – sestavine:

  • 50 g orehovih jedrc
  • 1 zrela hruška
  • 1 limona
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 3 jajca
  • 1,5 dl mleka
  • 1,5 dl olja

Za okras:

  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 12 orehovih jedrc

Mafini s hruškami in orehi-postopek:

Orehe sesekljamo, hruško olupimo, ji odstranimo peške ter jo narežemo na manjše koščke. Le-te poškropimo z limoninim sokom.

Mafini s hruškami in orehi

Zmešamo sladkor, moko z pecilnim praškom ter dodamo orehe.

Mafini s hruškami in orehi 3

Jajca, mleko in olje stepemo posebej.

Mafini s hruškami in orehi 4

Jajčno zmes dodamo moki ter vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom.

Mafini s hruškami in orehi 5

Testo nadevamo v modelčke za peko, na vrh razporedimo koščke hrušk.

Mafini s hruškami in orehi 6

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija ter pečemo mafine 25 minut. Ohlajene mafine posujemo s sladkorjem v prahu ter okrasimo z orehi, po želji lahko tudi s hruškami, katere pokapamo z limoninim sokom, da ne počrnijo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor