Limonini browniji
Če iščete sladico, ki je hitre priprave in svežega, ter odličnega okusa ste prišli ravno prav. Limonini browniji se čudovito podajo k skodelici čaja, v mirnem popoldnevu. Poskusite, enostavno je! 😀
Limonini browniji – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- kuhinjska tehtnica
- žlica
- skleda 3x
- pekač (cca. 25×30 cm)
- električni mešalnik
- ribežen
- ožemalnik citrusov
- papir za peko
- silikonska lopatica
Limonini browniji – sestavine:
Browniji:
- 100 g stopljenega masla
- 200 g gladke bele moke
- 2 jajci
- naribana limonina lupine ene limone
- sok ene limone
- 120 g sladkorja
- pol žličke sode bikarbone
Glazura:
- sok dveh limon
- naribana lupina ene limone
- 150 g sladkorja v prahu
Limonini browniji – postopek:
Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C. Pripravimo dve skledi, v prvo denemo moko, sladkor, sodo in stopljeno maslo, z električnim mešalnikom premešamo.
V drugi skledi z električnim mešalnikom dobro zmešamo jajci, limonin sok in limonino lupinico. Nato sestavine in druge sklede, zlijemo v prvo skledo, torej k mokastim sestavinam.
Vse skupaj dobro premešamo z električnim mešalnikom, ostati ne sme nobena grudica.
Maso zlijemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pomagamo si s silikonsko lopatico ali kuhalnico. Maso enakomerno razporedimo.
Ko se je pečica ogrela, pekač potisnemo vanjo in brownije pečemo 18-20 minut, pri 180 °C. Med tem, ko se browniji pečejo, pripravimo glazuro, tako da v skledo zlijemo limonin sok, dodamo mu naribano lupinico in sladkor v prahu. Vse tri sestavine dobro zmiksamo z električnim mešalnikom.
Ko so se browniji spekli, in so še vroči, glazuro s pomočjo žlice, enakomerno prelijemo po celotni površini.
Pustimo, da se nekoliko ohladijo in uživamo. Režemo jih na poljubne kose. 🙂
Poskusite tudi božanske nutelline brownije. 😀
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah