Nutellini browniji
Če iščete najlažji in najslajši recept za Nutelline brownije, ste prišli ravno prav, na ravno pravo mesto. 🙂 Priprava je zelo enostavna in loti se ga lahko prav vsak! Navdušeni boste, kako zelo preprosto in dobro je. Nutellini browniji so sladica za vse čase in za vsakogar.
Nutellini browniji – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- pekač velikosti cca. 20×30 cm
- kuhinjska tehtnica
- skleda, ter manjša skledica
- žlica
- mešalnik
- papir za peko
- oster nož
Nutellini browniji – sestavine:
Testo:
- 110 g gladke moke
- ščepec soli
- 2 jajci
- 250 g Nutelle
- 70 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 60 g stopljenega masla
- 50 g nasekljanih mandljev
- 1 pecilni prašek
- 50 g jogurta
- 1 dl mleka
Preliv:
- 60g Nutelle
- 2 žlici krem viskija (kremni liker)
- 2 žlici mleka
Nutellini browniji – postopek:
Najprej pečico nastavimo na 180°C. Nato z ostrim nožem, sesekljamo mandlje.
V skledi zmešamo moko in pecilni prašek, nato dodamo vse ostale sestavine in sicer, sol, jajca, nutello, sladkor, vanilin sladkor, stopljeno maslo, nasekljane mandlje, jogurt in mleko.
Z mešalnikom vse skupaj stepemo, da se vse sestavine enakomerno pomešajo.
Peki papir postavimo na pekač in nanj zlijemo maso.
Pekač postavimo v ogreto pečico in brownije pečemo 25 minut pri 180°C. Medtem, ko se browniji pečejo, pripravimo preliv. V manjši skledici, z žlico zmešamo nutello s krem viskijem, ko je zmes enakomerna, ji dodamo mleko in zmešamo v gladek preliv.
Ko so browniji pečeni, jih prelivamo dokler, so še vroči.
Če želimo, jih lahko okrasimo tako, da z drugim, svetlejšim namazom čezenj, z manjšo brizgalko ali vrečko, potegnemo enostavne črte, ali pa se malo poigramo in narišemo vzorčke. 🙂
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah