Lešnikovi piškoti
Lešnikovi piškoti so okusni in mehki. Priprava je hitra in nezahtevna. Maslo, rumenjaka, sladkor in moka, kot glavne sestavine, poskrbijo za voljno testo, ki se z lahkoto oblikuje. Marmelada v vdolbinici pa naj bo po vašem izboru.
Pripomočki za pripravo lešnikovih piškotov
- pekač, ki pride s pečico
Sestavine za pripravo lešnikovih piškotov
za testo
- 300 g večnamenske moke
- 80 g naribanih lešnikov
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g masla
- 1 vanilijev sladkor
- 2 rumenjaka
- ščepec soli
- 2 veliki žlici robidove marmelade
- 2 veliki žlici figove marmelade
za povaljanje
- 70 g mletih lešnikov
Postopek priprave lešnikovih piškotov
Maslo moramo vzeti iz hladilnika kar nekaj ur prej, da se na sobni temperaturi zmehča. Potem pa preprosto vse sestavine za testo, razen marmelade, postavimo v skledo in s kavljema na ročnem mešalniku ali kuhinjskim robotom vgnetemo voljno testo.
Vgneteno testo je pripravljeno za nadaljnje oblikovanje lešnikovih piškotov. Pripravimo si pladenj in naj položimo list peki papirja. Pripravimo si manjšo skodelico v katere stresemo mlete lešnike za povaljanje. Z rokama oblikujem kroglico testa. Moje merilo je velik lešnik ali majhen oreh. Kroglico povaljamo v mletih lešnikih in postavimo na pladenj, obložen s peki papirjem. S koncem držala kuhalnice naredimo v kroglico manjšo vdolbinico, ki jo napolnimo z marmelado.
Pečico dobro segrejemo na 175 stopinj Celzija. Pečemo ventilatorsko 13-14 minut. Na peki papirju jih pustimo, da se ohladijo. Nato pa predenemo na krožnik. Odlični so! Naj teknejo!