Lešnikovi piškoti na hitro
Lešnikovi piškoti na hitro so enostavni za pripravo, hrustljavi in omamnega vonja. Ustvarjajo jih lahko tudi najmlajši. Dobri piškoti se priležejo tako pozimi, kot tudi poleti. Sama jih imam vedno na mizi v starem jušniku in vsakič ko gre mimo kdo potreben sladkanja prijetno zazvoni pokrov. Zakaj bi kupovali piškote polne aditivov in sumljivih snovi, ko pa jih enostavno lahko pripravite sami.
Lešnikovi piškoti na hitro – pripomočki:
- posoda za pripravo testa
- kuhinjska merica
- jušna žlica
- lonček za topljenje masla
- nekaj pekačev obloženih z papirjem za peko
Lešnikovi piškoti na hitro – sestavine:
- 6 dl bio polnovredne pirine moke
- 2 dl mletih lešnikov
- 1 dl rjavega sladkorja
- pol čajne žličke soli
- 1 zavoj vinskega kamna (17 g)
- ½ sveže naribanega muškatnega oreščka
- 200 g masla sobne temperature (ali nekoliko stopljenega
- 50 g stopljene kokosove maščobe (masla)
- 1 jajce
Lešnikovi piškoti na hitro – postopek priprave
Z kuhinjsko merico odmerite sestavine in jih stresite v skledo za mešanje. Dodate 200 g stopljenega masla, 50 g stopljene kokosove maščobe in eno jajce.
Sestavine na hitro pregnetite, da dobite kompaktno testo. Oblikujte ga v klobaso, zavijte v folijo in za nekaj minut postavite na hladno. Za izdelavo piškotov ni potrebna velika pedantnost. Otroci testo lahko kar natrgajo na manjše koščke in stisnejo med prstki.
Iz koščkov testa poljubne velikosti oblikujte kroglice in jih polagajte na pekač obložen z papirjem za peko. Sploščite jih z robom dlani in za 10 minut postavite v ogreto ventilacijsko pečico na 170 ° C.
Ohlajene piškote pospravite v zaprto posodo. Sveže pa ponudite ob kavi ali čaju in jih pogrizljajte v dobri družbi . . .