Lešnikova torta z jagodičevjem
Print Friendly, PDF & Email

Lešnikova torta z jagodičevjem je popoln posladek, med drugim tudi zato, ker ne vsebuje moke, sladkor pa lahko nadomestimo s sukrinom, ali drugim sladilom in si tako privoščimo kakšen košček več kot običajno. Priprava ni težavna in ne bo vam vzela veliko časa. Poskusite! 😀

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-13

Lešnikova torta z jagodičevjem – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • okrogel pekač (premera cca. 26 cm)
  • skleda 2x
  • žlica
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • večji plitek krožnik ali pladenj
  • skodelica
  • merica za tekočine
  • vrečka za brizganje s poljubnim nastavkom

Lešnikova torta z jagodičevjem – sestavine:

Biskvit:

  • 4 jajca
  • 150 g mletih lešnikov
  • 2 žlički indijskega trpotca
  • 1 dl mleka
  • 75 g sladkorja ali 100 g sukrina
  • 1 žlička pecilnega praška

Krema:

  • 200 g smetane za stepanje
  • 25 g sladkorja ali 30 g sukrina
  • 250 g mascarpone sira

Za namakanje biskvita:

  • 1 dl črne kave
  • 0,3 dl ruma
  • žlica mleka

Maslo za namastitev pekača, ter cca. 100 g poljubnega jagodičevja.

Lešnikova torta z jagodičevjem – postopek:

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C, da se bo do priprave mase za biskvit že lepo ogrela. V skledo ubijemo jajca, katerim dodamo sladkor ali sukrin, ter jih z električnim mešalnikom penasto vmešamo.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem

Nato v skledo dodamo še mlete lešnike, indijski trpotec, pecilni prašek in mleko, ter vse skupaj dobro zmiksamo z električnim mešalnikom.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-2

Pekač dobro namastimo. Maso zlijemo v pekač in jo enakomerno razporedimo z žlico.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-3

Pekač potisnemo v ogreto pečico in biskvit pečemo 20 minut, pri 180 °C. Ko se biskvit speče, ga v pekaču pustimo cca. 5 minut, da se nekoliko ohladi.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-5

Nato ga previdno prestavimo na krožnik ali pladenj, z zgornjo stranjo navzdol.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-6

Pustimo, da se hladi, med tem pripravimo kremo, tako da, v skledo zlijemo smetano, kateri dodamo sladkor ali sukrin in mascarpone sir.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-7

Vse skupaj dobro zmiksamo z električnim mešalnikom, miksamo dokler ne dobimo gladke kreme. Z miksanjem ne pretiravamo, ker se nam krema lahko loči in bo tako neuporabna.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-8

Pripravimo tudi tekočino za namakanje biskvita, tako da v skodelici, kar z žlico skupaj zmešamo kavo, rum in mleko. S pomočjo žlice, ohlajen biskvit enakomerno namakamo. Če bodo torto jedli otroci, jo namakamo s kakavom.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-9

Kremo nadevamo v vrečko za brizganje in po celotni površini biskvita nabrizgamo “zvezdice”, odvisno kakšen nastavek boste izbrali.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-11

Nato vzamemo poljubno jagodičevje ter ga potrosimo, ali polagamo po kremi. Torto postavimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj eno uro.

lesnikova-torta-z-jagodicevjem-12

Režemo jo na poljubne rezine in le še uživamo. 🙂

Nom nom in dober tek!

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor