Lchf čokoladna rolada z malinami
Print Friendly, PDF & Email

Rolade, roladice – vedno dobrodošle, vedno lepe in nadvse okusne. Priležejo se prav vsak dan, pa naj bo navaden ali prazničen dan. Za rolade tudi letni čas ni ovira, ker so enostavno najboljše prav vseh 12 mesecev. Danes sem izbrala posebno rolado, takšno brez bele moke in brez kristalnega sladkorja, primerna za lchf prehrano.

Lchf čokoladna rolada z malinami

Lchf čokoladna rolada z malinami – pripomočki:

  • električni mikser
  • veliki pekač pečice
  • silikonska podloga za pečenje 38 x 30 cm ali opcijsko peki papir

Lchf čokoladna rolada z malinami – sestavine:

Testo:

  • 4 jajca
  • 70 g sladila sukrin ali podobnega (količina po želji)
  • 4 žlice razmaščene mandljeve moke
  • 10 g (1 žlica) nesladkanega kakava

Nadev:

  • 250 g polnomastne pasirane skute
  • 250 g maskarpone sira
  • 70 g sladila sukrin ali podobnega (količina po želji)
  • 1 žlička malinove arome
  • 150 g svežih malin

Lchf čokoladna rolada z malinami – postopek:

Cela jajca in sladilo sukrin z električnim mešalcem stepemo v kremno jajčno zmes. Stepamo približno 5 minut.

Lchf čokoladna rolada z malinami

V kremno stepena jajca dodamo razmaščeno mandljevo moko in nesladkan kakav. Ponovno vse premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.

Lchf čokoladna rolada z malinami

Vzamemo veliki pekač pečice in nanj položimo silikonsko podlogo. Na silikonsko podlogo poravnamo maso za čokoladno rolado. Če silikonske podlage nimamo, uporabimo peki papir. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 stopinj Celzija, klasične peke, 13 minut. Paziti moramo, da se biskvit ne prepeče, ker ga kasneje ne bomo mogli zvijati, v bistvu enako kot pri klasični roladi.

Lchf čokoladna rolada z malinami

Takoj po pečenju, še vroč biskvit za rolado, s pomočjo silikonske podloge, zvijemo v rolado. Če silikonske podloge nimamo, to storimo s pomočjo peki papirja. Tako zvit biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi. Biskvit je voljan in se bo lepo zvijal.

Lchf čokoladna rolada z malinami

Lotimo se nadeva. V posodo odmerimo pasirano skuto, maskarpone sir in sladilo sukrin ter z mešanje sestavine združimo.

Lchf čokoladna rolada z malinami

Kremi dodamo žličko malinove arome. Aroma bo kremi dodala barvo in ojačala okus po malinah. Premešamo.

Lchf čokoladna rolada z malinami

Ohlajeno zvit biskvit odvijemo in ga po celotni površini enakomerno premažemo s kremo za nadev. Če želimo, si malo kreme prihranimo, da bomo kasneje rolado dekorirali.

Lchf čokoladna rolada z malinamiČez kremo položimo sveže maline. Par si jih prihranimo, za kasnejšo dekoracijo.

Lchf čokoladna rolada z malinami

Sedaj biskvit zvijemo v rolado. Zvito rolado za par ur postavimo v hladilnik, da krema pridobi na kompaktnosti in da se biskvit rahlo navlaži.

Lchf čokoladna rolada z malinami

Sedaj nam preostane samo še, da brezgrešno uživamo.

Lchf čokoladna rolada z malinami

Naj vam tekne!

Lchf čokoladna rolada z malinami

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor