Kremni šoto
Print Friendly, PDF & Email

Šoto, nekateri mu rečejo tudi šodo, to je bila sladica mojega otroštva, ki jo je navadno pripravila moja nona. Počasi, z žličko, brez električnega mešalnika. Kakšni lepi, sladki in nepozabni časi. Kremni šoto je super in najbolj enostavna poslastica! Za večino je šoto pijača, ki se ga pripravi z vinom ali mlekom, pri nas se ga poje, torej je sladica. Gre za čudovito jajčno, kremo, ki po vsem mešanju, ko se ves sladkor stopi, dobi nekakšen poseben okus, ki se ga ne da opisati in ki gre djle od jajca samega, ter sladkorja. Poskusite! 😀

kremni-soto

Kremni šoto – pripomočki:

  • električni mešalnik
  • skledica
  • žlička
  • po potrebi: kozica za kuhanje na pari, tekoča voda

Kremni šoto – sestavine:

  • 1 rumenjak
  • 2 polni žlički sladkorja (cca. 20 g)
  • žlička limoninega soka
  • 1 beljak (po želji)

Kremni šoto – postopek:

Če imate možnost uporabiti domača jajca, vam toplo priporočam, da jih uporabite. V skodelico denemo rumenjak, čez katerega stresemo sladkor, ter pričnemo z mešanjem.

kremni-soto-1

Mešamo z električnim mešalnikom, ali če smo bolj pogumni, na roko, torej z žličko, dokler se ves sladkor ne stopi. Začnemo z najnižjo stopnjo in nadaljujemo s srednjo.

kremni-soto-2

Če ne marate surovih jajc, lahko šoto, ko se je sladkor stopil, malo pokuhate nad paro. Na koncu mu dodamo še limonin sok, dobro premešamo in se sladkamo! Če želite bolj puhast šoto, mu na koncu primešajte trdo stepen beljak. 😀 Enostavno, hitro, slastno!

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor