Kremne rezine z nutelo
Print Friendly, PDF & Email

Kremne rezine, rečemo jim tudi kremšnite, so ena najpogostejših sladic, ki jih seveda obožujemo. Kremne rezine z nutelo, so slastna različica kremnih rezin in pripravo le-teh vam zelo toplo priporočam!

kremne-rezine-z-nutelo-17

Kremne rezine z nutelo – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • štedilnik
  • pekač 2x
  • skleda 3x
  • žlica
  • kuhalnica
  • metlica
  • električni mešalnik
  • papir za peko
  • pladenj z višjim robom
  • velika kozica
  • srednja kozica, ali kozica z okroglim dnom za kuhanje na pari
  • valjar
  • cedilo
  • škarje
  • nož
  • kuhinjska tehtnica
  • merica za tekočine
  • kuhinjska vrečka

Kremne rezine z nutelo – sestavine:

Krema:

  • 160 g sladkorja (x2)
  • 4 jajca (x2)
  • vanilin sladkor (x2)
  • žlica ruma (x2)
  • 7 dl mleka (x2)
  • 110 g moke (x2)

Vse zgoraj zapisane sestavine štejemo dvakrat, ker kremo kuhamo dvakrat, za dve plasti!

  • moka za valjanje
  • tekoča voda za kuhanje na pari
  • cca. 50 g sladkorja v prahu za posip
  • 2 kosa listnatega testa (2 x 250 g)
  • 500 ml smetane za stepanje
  • 3-4 žilce nutele

Kremne rezine z nutelo – postopek:

Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 180°C. Na pomokani površini, razvaljamo listnato testo.

kremne-rezine-z-nutelo

Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj položimo razvaljano testo. Nato čezenj položimo še en kos papirja za peko, ter še en pekač. Testo se bo peklo med dvema pekačema, tako se nam ne bo napihnilo in se bo lepo enakomerno speklo.

kremne-rezine-z-nutelo-1

Testo pečemo 20 – 25 minut, pri 180°C. Tako razvaljamo in spečemo, oba kosa listnatega testa, ter ju postavimo hladiti.

kremne-rezine-z-nutelo-2

Na štedilnik pristavimo večjo kozico, v katero zlijemo toliko vode, da pokrije cca. 10 cm višine kozice. Vodo pustimo, da se greje. Med tem v skledi zmešamo 80 g sladkorja, torej polovico sladkorja za kremo, rumenjake, ki jih ločimo od beljakov, v ločeni skledi, rum, 1 dl mleka, vanilin sladkor in moko.

kremne-rezine-z-nutelo-4

Z metlico dobro premešamo, da izginejo vse grudice.

kremne-rezine-z-nutelo-5

Nad veliko kozico, v kateri se greje voda, postavimo srednjo kozico ali kozico z okroglim dnom, ki dobro služi za kuhanje kreme nad soparo. V zgornjo kozico, zlijemo preostalih 6 dl mleka, ter počakamo, da se mleko toliko segreje, da že skoraj vre.

kremne-rezine-z-nutelo-3

Med tem z ostalo polovico sladkorja, torej 80 g, stepemo beljake, v čvrst sneg.

kremne-rezine-z-nutelo-7

Ko se je mleko dovolj segrelo, mu dodamo rumenjakovo mešanico, ter ves čas mešamo z metlico. Nadaljujemo z mešanjem in kuhanjem nad paro, naslednjih 12-13 minut.

kremne-rezine-z-nutelo-6

Ko se je krema skuhala, kozico odstavimo, ter ji primešamo stepene beljake.

kremne-rezine-z-nutelo-8

V pladenj položimo en kos listnatega testa, ki ga po potrebi obrežemo, da bo lepo sedel na dno.

kremne-rezine-z-nutelo-9

Kremo zlijemo čez testo, ter jo pustimo, da se hladi in strdi. Nato v kremo, z ročajem kuhalnice, ali kar s prstom, enakomerno naredimo luknjice, cca 3 cm narazen.

kremne-rezine-z-nutelo-10

V kuhinjsko vrečko napolnimo nutelo, odrežemo ji konec, ter jo polnimo v prej narejene luknjice v kremi.

kremne-rezine-z-nutelo-11

kremne-rezine-z-nutelo-12

Nato postopek kuhanja kreme ponovimo, z istimi sestavinami, ter po istem postopku. Ko smo kremo drugič skuhali, jo z žlico nadevamo po vrhu nutele in spodnje plasti kreme.

kremne-rezine-z-nutelo-14

Kremo na pladnju, zopet pustimo, da se ohladi. Ko se je le-ta ohladila, stepemo smetano, ki ji po potrebi dodamo sladkor. Smetano namažemo po celotni površini kreme. Drugi kos, pečenega listnatega testa, z nožem previdno razrežemo na kvadrate, ki jih polagamo na smetano, v istem vrstnem redu, kot so bili pri rezanju.

kremne-rezine-z-nutelo-13

Čez kremne rezine, nato le še posipamo sladkor v prahu.

kremne-rezine-z-nutelo-16

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor