Konopljini srčki
Za valentinovo sva se s fantom odločila, da si ne bova kupovala daril, zato sem se odločila, da mu spečem srčke iz konopljine moke. Konopljina moka je zelo zdrava saj vsebuje veliko omega 3 in 6 maščobnih kislin. Konopljine moke damo približno 20%, ker ima bolj grenak okus in jo je zato potrebno mešati z drugimi mokami.
Pripomočki za konopljine srčke:
- posoda za mešanje
- žlica
- žlička
- tehtnica
- podloga za peko
- podloga za valjanje
- valjar
- modelček za piškote v obliki srčka
- folija
- merilna posoda
Sestavine za konopljine srčke:
(za 23 srčkov)
- 200 g pšenično polnozrnata moka
- 50 g konopljine moke
- 1 žlička konopljinih semen
- 1 žlička cimeta
- pol žličke vanilje v prahu
- 1 žlička vinskega kamna
- 100 ml olja
- 5 posušenih listov stevie ali drugo sladilo (50-100 g )
- 100 ml riževega napitka
- 100 ml mineralne vode
- ščepec soli
Postopek priprave konopljinih srčkov:
V posodo za mešanje najprej stehtam in odmerim suhe sestavine.
Ko vmešam vinski kamen in sol ju ne smem dati skupaj, ker sol izniči vinski kamen in piškoti zato ne bodo vzhajali.
K suhim sestavina počasi dolijem rižev napitek in olivno olje. Vse skupaj zmešam z žlico. Počasi dolijem še mineralno vodo.
Maso, ki mora biti bolj kompaktna, še enkrat zmešam.
Maso zavijem v folijo in jo dam za 1 uro v hladilnik.
Pripravim si podlogo za valjanje, valjar ter modelček za piškote.
Testo razvaljam na 1 cm debelo in z modelčkom oblikujem srčke, ki jih polagam na podlogo za peko. Pečem jih na 180 °C , 15 minut.
Konopljine srčke zložim na krožnik.
Zdravo in zaljubljeno sladkanje vam želim!