Konopljini srčki
Print Friendly, PDF & Email

Za valentinovo sva se s fantom odločila, da si ne bova kupovala daril, zato sem se odločila, da mu spečem srčke iz konopljine moke. Konopljina moka je zelo zdrava saj vsebuje veliko omega 3 in 6 maščobnih kislin.  Konopljine moke damo približno 20%, ker ima bolj grenak okus in jo je zato potrebno mešati z drugimi mokami.

Konopljini srčki

Pripomočki za konopljine srčke:

  • posoda za mešanje
  • žlica
  • žlička
  • tehtnica
  • podloga za peko
  • podloga za valjanje
  • valjar
  • modelček za piškote v obliki srčka
  • folija
  • merilna posoda

Sestavine za konopljine srčke:

(za 23 srčkov)

  • 200 g pšenično polnozrnata moka
  • 50 g konopljine moke
  • 1 žlička konopljinih semen
  • 1 žlička cimeta
  • pol žličke vanilje v prahu
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 100 ml olja
  • 5  posušenih listov stevie ali drugo sladilo (50-100 g )
  • 100 ml riževega napitka
  • 100 ml mineralne vode
  • ščepec soli

Postopek priprave konopljinih srčkov:

V posodo za mešanje najprej stehtam in odmerim suhe sestavine.

konopljini srčki

Ko vmešam vinski kamen in sol ju ne smem dati skupaj, ker sol izniči vinski kamen in piškoti zato ne bodo vzhajali.

konopljini srčki

K suhim sestavina počasi dolijem rižev napitek in olivno olje. Vse skupaj zmešam z žlico. Počasi dolijem še mineralno vodo.

konopljini srčki

Maso, ki mora biti bolj kompaktna, še enkrat zmešam.

konopljini srčki

Maso zavijem v folijo in jo dam za 1 uro v hladilnik.

konopljini srčki

Pripravim si podlogo za valjanje, valjar ter modelček za piškote.

konopljini srčki

Testo razvaljam na 1 cm debelo in z modelčkom oblikujem srčke, ki jih polagam na podlogo za peko. Pečem jih na 180 °C , 15 minut.

konopljini srčki

Konopljine srčke zložim na krožnik.

konopljini srčki

Zdravo in zaljubljeno sladkanje vam želim!

Beseda o ...
Stevia je rastlina, ki jo lahko gojite doma. Njeni listi so sladki in jih lahko daste v čaj, kavo ali pecivo. Liste lahko tudi posušite in jih spravite.
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo rada tudi jem, samo nikoli nisem marala preveč sladkih stvari zato tudi moji recepti ne bodo preveč sladki bodo pa sigurno zelo dobri. Ker je imel moj sinček alergijo na km in jajca poizkušam kuhat in peči vse brez tega.

Dodaj odgovor