Kokosovi poljubčki brez moke
Kokosovi poljubčki brez moke so rahli, enostavni in hitro pripravljeni. Za njihovo pripravo potrebujemo le 4 glavne sestavine.
Kokosovi poljubčki brez moke – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- 2 plastični posodi
- ročni mešalnik
- jedilna žlica
- peki papir
- pekač in pečica
Kokosovi poljubčki brez moke – sestavine:
(za 20-25 piškotov)
- 200 g grobo mlete kokosove moke
- 100 g sladkorja
- 4 beljake manjših jajc (jajca (cela), ki sem jih uporabila, so tehtala 50-53 g vsaka)
- ščep soli
- ščep vanilije v prahu (po želji)
Kokosovi poljubčki brez moke – priprava:
Pripravimo si vse sestavine. Beljake ločimo od rumenjakov, odtehtamo kokosovo moko in sladkor. Z ročnim mešalnikom stepemo beljake v čvrst sneg. V posebni skledi zmešamo vse suhe sestavine in jih nato dodamo stepenemu beljaku. Dobro premešamo in pustimo počivati 20 minut, da se kokosova moka dobro navlaži.
Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico (navadno) segrejemo na 160 °C.
Masa za piškote pride zelo, zelo mehka in se ne bo ‘držala’ skupaj, kot se običajno testo za piškote, zato je najbolje, da jo zajemamo z žlico in polagamo na peki papir, kjer jo potem s prsti nežno oblikujemo v kupčke – piškote. Tako gre preverjeno najlažje in najhitreje.
Piškote damo peči v predhodno ogreto pečico na 160 °C (navadna pečica) in jih pečemo cca. 15-20 minut. Ko se spodnji rob in vrhovi piškota obarvajo zlato rjavo, jih vzamemo iz pečice. Pustimo jih, da se ohladijo kar na pekaču. Ohlajeni se bodo lepo strdili.
Sveže pečeni imajo hrustljavo zunanjo skorjico in mehko sredico. Ohlajene poberemo s pekača in hranimo v tesno zaprti posodi, da se ne bodo izsušili. Tako shranjeni (na sobni temperaturi) zdržijo nekje 3-4 dni.
Uživajte v okusih!