Kokosova vroča čokolada
Kokosova vroča čokolada je odlična izbira za sladkanje ob mrzlih zimskih večerih. Priprava je zelo preprosta in hitra. Razvajate sebe in svojo družino brez slabe vesti. 🙂 Kokosova vroča čokolada ne vsebuje glutena, zato je primerna tudi za vse, ki so nanj občutljivi.
Pripomočki za kokosovo vročo čokolado:
- manjši lonec
- metlica za stepanje
- žlička
- kozarčka za serviranje
Sestavine za kokosovo vročo čokolado
Za 2 osebi:
- 280 g kokosovega mleka
- 80 ml riževega mleka (lahko tudi navadno mleko)
- 40 g temne čokolade
- 1 žlica grenkega kakava v prahu
- 1 zvrhana žlička riževe moke (lahko tudi gustin)
- ščepec soli
Postopek priprave kokosove vroče čokolade:
V manjši lonec damo kokosovo mleko in riževo mleko. Na srednjem ognju ju počasi segrejemo. Pri tem se mora kokosovo mleko popolnoma stopiti.
Temno čokolado narežemo na koščke. Dodamo jo segretemu mleku in mešamo z metlico za stepanje, dokler se popolnoma ne raztopi.
Nato dodamo žlico grenkega kakava in dobro premešamo. Dodamo še zvrhano žličko riževe moke. Dobro premešamo in ob stalnem mešanju kuhamo še 3-5 minut oziroma dokler se masa malenkost ne zgosti. Dodamo ščepec soli, premešamo in odstavimo z ognja.
Vročo čokolado pustimo 2 minuti, da se malenkost zgosti, nato je dobro premešamo z metlico za stepanje in prelijemo v kozarčka za serviranje.
Tako je naša kokosova vroča čokolada pripravljena.
Prijetno razvajanje. 🙂