Kokosova vroča čokolada
Print Friendly, PDF & Email

Kokosova vroča čokolada je odlična izbira za sladkanje ob mrzlih zimskih večerih. Priprava je zelo preprosta in hitra. Razvajate sebe in svojo družino brez slabe vesti. 🙂 Kokosova vroča čokolada ne vsebuje glutena, zato je primerna tudi za vse, ki so nanj občutljivi.

Kokosova-vroca-cokolada

Pripomočki za kokosovo vročo čokolado:

  • manjši lonec
  • metlica za stepanje
  • žlička
  • kozarčka za serviranje

Sestavine za kokosovo vročo čokolado

Za 2 osebi:

  • 280 g kokosovega mleka
  • 80 ml riževega mleka (lahko tudi navadno mleko)
  • 40 g temne čokolade
  • 1 žlica grenkega kakava v prahu
  • 1 zvrhana žlička riževe moke (lahko tudi gustin)
  • ščepec soli

Postopek priprave kokosove vroče čokolade:

V manjši lonec damo kokosovo mleko in riževo mleko. Na srednjem ognju ju počasi segrejemo. Pri tem se mora kokosovo mleko popolnoma stopiti.

Kokosova-vroca-cokolada-1

Temno čokolado narežemo na koščke. Dodamo jo segretemu mleku in mešamo z metlico za stepanje, dokler se popolnoma ne raztopi.

Kokosova-vroca-cokolada-2

Nato dodamo žlico grenkega kakava in dobro premešamo. Dodamo še zvrhano žličko riževe moke. Dobro premešamo in ob stalnem mešanju kuhamo še 3-5 minut oziroma dokler se masa malenkost ne zgosti. Dodamo ščepec soli, premešamo in odstavimo z ognja.

Vročo čokolado pustimo 2 minuti, da se malenkost zgosti, nato je dobro premešamo z metlico za stepanje in prelijemo v kozarčka za serviranje.

Kokosova-vroca-cokolada-3

Tako je naša kokosova vroča čokolada pripravljena.

Prijetno razvajanje. 🙂

Kokosova-vroca-cokolada

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor