Kokosova rolada brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Ali ste vedeli, da lahko zelo hitro in otročje lahko, brez uporabe štedilnika ali pečice pripravimo izvrstno rolado? Kokosova rolada brez peke je prav takšna. Njen okus pa je nežen in kremast.

Po tem receptu bomo pripravili približno 700 g odlične kokosove rolade brez peke, ki bo zadostovala za približno 6 oseb. Kokosovo rolado brez peke priporočam vsem sladkosnedcem, še posebej tistim, ki imajo radi kokos.

Pripomočki za kokosovo rolado brez peke

  • PVC vrečka za živila volumna 3l
  • valjar

Sestavine za kokosovo rolado brez peke

Za temni del:

  • 250 g mletih maslenih keksov
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 40 g kakava
  • 120 ml mleka

Za svetli del:

  • 150 g bele Lino Lade s kokosom
  • 100 g masla sobne temperature
  • 100 g kokosove moke
  • 20 g sladkorja v prahu

In še nekaj kokosove moke za končno dekoracijo. 

Kako pripravimo kokosovo rolado brez peke

Kot smo že omenili, kokosovo rolado pripravimo zelo preprosto in hitro.

Najprej se lotimo temnega dela – ”testa”. V večjo posodo damo 205 g mletih maslenih piškotov, dodamo 50 g sladkorja v prahu, 40 g kakava v prahu in suhe sestavine premešamo med seboj. Nato prilijemo še 120 ml mleka in vse skupaj dobro premešamo. Najlažje bo, če se tega lotimo s čistimi rokami in vse skupaj dobro pregnetemo.

Tako pripravljeno maso damo v 3 l pvc vrečko za živila in z valjarjem razvaljamo testo v vrečki tako, da zapolnimo celotno vrečko od roba do roba.

Tako pripravljen temni tel testa postavimo na stran, potrebovali ga bomo kasneje. Vseeno pa vrečko že sedaj prerežemo ob strani in po spodnjem robu.

Sedaj se lotimo belega, kokosovega dela – nadeva.

V posodo damo 150 g bele Lino Lade z okusom kokosa dodamo še 100 g masla, ki smo ga pred tem primerno zmehčali na sobni temperaturi. Sestavine združimo in jim dodamo 100 g kokosove moke in 20 g sladkorja v prahu. Tudi to maso dobro pregnetemo z rokami.

Sedaj vzamemo temno maso in odkrijemo zgornji del vrečke ter na temno maso stresemo pripravljeno kremo. Ker je svetla krema nekoliko bolj trda in ni mazljiva, jo najlažje enakomerno porazdelili s pomočjo žlice.

Ko smo belo kremo enakomerno razdelili po temnem delu, nanjo položimo odrezani del vrečke. Ponovno vzamemo valjar in jo razvaljamo po temnem delu mase, da se sprimeta.

Tako pripravljeno maso v dveh plasteh začnemo previdno zvijati v obliko rolade in sicer tako, da odstranimo zgornji del vrečke nato pa s privzdigovanjem spodnjega dela vrečke pripravljeni masi zavijamo v rolado.

Po tem, ko je rolada zavita, na vrečko posujemo malo kokosove moke in dobljeno rolado povaljamo po kokosu.

Kokosova rolada je pripravljena. Postavimo je v hladilnik za približno 2-3 ure in po poteku tega časa jo že lahko narežemo in postrežemo.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor