Kokosov puding s chia semeni
Print Friendly, PDF & Email

Ali je sploh lahko sladica zdrava in hranljiva? Seveda lahko je. Kokosov puding s chia semeni vas bo prepričal. Chia semena so eden najboljših virov omega 3-maščobnih kislin, bogata pa so še z antioksidanti, beljakovinami, vitamini in minerali. Skratka chia semena so prava vitamiska bomba. Kokos pa bo pričaral tisti eksotični okus, ki bo pripomogel k temu, da boste sladico pripravili tudi naslednji dan!

Kokosov puding s chia semeni (4)

Pripomočki za pripravo kokosovega pudinga s chia semeni:

  • posoda
  • žlica
  • kozarci ali posodice za serviranje

Sestavine za pripravo kokosovega pudinga s chia semeni:

(za približno 4 kozarce po 2 dl)

  • 500 ml kokosovega mleka
  • 8 žlic chia semen
  • 8 žlic kokosove moke
  • 2 žlici medu ali agavinega sirupa
  • smetana za stepanje po želji

Postopek priprave kokosovega pudinga s chia semeni:

V posodo nalijte kokosovo mleko.

Kokosov puding s chia semeni (1)

Vanj stresite chia semena in kokosovo moko ter dobro premešajte.

Kokosov puding s chia semeni (2)

Zmes pustite počivati v hladilniku približno 2 uri. Najbolje je, da pustite puding počivati čez noč, tako se bodo zrna chia semen napihnila. Ko je zmes pripravljena, ji dodajte med ali agavin sirup. Postavite kokosov puding s chia semeni v kozarce ali servirne posodice in servirajte. Po želji lahko okrasite s smetano za stepanje. Jaz sem uporabila kokosovo smetano za stepanje.

Kokosov puding s chia semeni (4)

Prijetno in zdravo sladkanje vam želim!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 3.8]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor