Jagodne blazinice z vaniljevo kremo
Jagodne blazinice z vaniljevo kremo so zapeljiva in nadvse slastna sladica. Pripravi jo lahko prav vsak, tudi popolni začetnik, saj ne zahteva posebnega znanja. Mogoče pa bo to vaša prva sladica izpod vaših rok…
Jagodne blazinice z vaniljevo kremo – pripomočki:
- nož
- meter ali ravnilo
- pekač
- peki papir
- električni mešalec
- žlica
- deska za rezanje
- ponev
Jagodne blazinice z vaniljevo kremo – sestavine:
Za 10 blazinic
- 1 zavitek listnatega testa
- 125 ml hladnega mleka
- 1 zavitek Dr.Oetker vaniljeve kreme za torte
- cca. 15 jagod oz. odvisno od velikosti jagod
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica limoninega soka
Jagodne blazinice z vaniljevo kremo – postopek:
Listnato testo odvijemo, ga položimo na delovni pult in ga prerežemo vodoravno točno po polovici in še na 10 enakih blazinic. V mojem primeru so blazinice široke 8 cm.
Nato najdimo nekaj s čimer bomo v testo odtisnili notranje robe. Priporočljivo je, da najdete nekaj, kar je ravno prav dolgo, da boste delali lepe odtise. Če ne najdete nič primernega, lahko izrežete iz kartona. Ko boste delali odtise, ne prerežite testa do konca. Takšni navidezni robovi bodo med peko poskrbeli, da se bo zunanji rob dvignil višje in da boste notranjega lažje in lepše izoblikovali.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj predenemo blazinice in jih spečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj Celzija cca. 10 do 12 minut oziroma, da lepo svetlo porjavijo.
Pečenim blazinicam s prstom sredino udremo in naredimo jamice. Ko se bo testo zdrobilo, ga iztresemo in nastale bodo prave blazinice.
Iz Dr.Oetker kreme za torte stepemo vaniljevo kremo – po navodilu iz vrečke. Za kremo lahko izberemo katero koli kremo, lahko tudi kar stepeno sladko smetano. Tudi puding je idealna polnitev.
Blazinice s pomočjo žlice napolnimo z vaniljevo kremo.
Jagode z nožem nalistamo in jih naložimo na blazinice, katere smo napolnili z vaniljevo kremo.
Jagode, ki so nam ostale, narežemo na manjše kose, jim dodamo žlico sladkorja in žlico limoninega soka in jih na hitro pokuhamo – kot marmelado.
Jagodno marmelado prelijemo čez jagode, ki smo jih naložili na blazinice.
Okrasimo z listi mete ali melise. Sladico hranimo v hladilniku.