Jabolčni zavitek
Za vse, ki imate preveč jabolk in premajhno mizo, da bi vlekli vlečeno testo :), pišem tale recept za najboljši ˝štrudl˝.
Jabolčni zavitek -pripomočki:
- multipraktik
- valjar
- pekač
Jabolčni zavitek – sestavine:
- kilogram sočnih jabolka
- zavitek listnatega testa
- vanilija
- cimet
- 4 žlice sladkorja
- 200 g kisle smetane
- sok ene limone
- 20 g masla
Jabolčni zavitek – priprava:
V mutripraktiku zmeljemo jabolka in jih poškropimo z limoninim sokom. Listnato testo na pomokani površini razvaljamo na 0,2 cm debelo pravokotno obliko.
Testo premažemo s kislo smetano.
Posujemo z jabolki, potresemo s sladkorjem, vanilijo in cimetom.
Zavitek previdno zavijemo.
Po vrhu ga večkrat prebodemo z vilico in premažemo z maslom.
Zavitek pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj, 40 minut.