Hruške v rdečem vinu z mascarpone kremo
Print Friendly, PDF & Email

Enostavna in hitro pripravljena sladica, ki pa je božanskega okusa in bo navdušila vsakega jedca. Hruške v vinu so super kombinacija sladkega okusa vanilijeve mascarpone kreme in osvežilnega okusa hruške. Jedo jih lahko tudi otroci, saj alkohol med vretjem izhlapi in ostane zgolj aroma.

Pripomočki za hruške v rdečem vinu:

  • mešalnik
  • vrečka za dekoriranje

Sestavine za hruške v rdečem vinu

Za 2 osebi:

  • 1 večja hruška ali 2 manjši
  • 500 ml rdečega vina (teran, refošk)
  • 3 žlice medu
  • 1/2 žličke cimeta

Mascarpone krema:

  • 100 g mascarpone
  • 50 ml sladke smetane
  • 1 vanilin sladkor ali notranjost 1 vanilin palčke

Postopek za hruške v rdečem vinu

Hruško najprej prerežemo na polovico in jo olupimo. Nato ji z malim nožekom izrežemo peške na sredini.

V posodo nalijemo vino ter dodamo med. Počasi segrevamo in mešamo, da se med raztopi. Dodamo še cimet in v to položimo polovičke hrušk. Pazimo, da so hruške pokrite z vinom. Počakamo, da vino s hruškami zavre, kuhamo 5 minut, nato odstavimo iz kuhalne površine.

Hruške pustimo v tekočini toliko časa, da se vse ohladi. V tem času se bodo hruške navzele vseh okusov vina, medu in cimeta ter seveda barve. Zato ta korak z ohlajanjem hrušk v vinu ne izpustite. Med tem časom pripravimo kremo. Jaz sem pripravila čisto enostavno kremo iz sladke smetane, mascarponeja in vanilin sladkorja. Vse tri sestavine sem dala skupaj v posodo in z mešalnikom stepala 2 minuti, da sem dobila kompaktno kremo.

Kremo shranimo v hladilnik, ohlajene hruške poberemo iz vina in jih na papirnati brisači rahlo osušimo ter postavimo na krožnik.

Sedaj hruško še dekoriramo s kremo (vzamemo vrečko z dekorirnim nastavkom, ko napolnimo s kremo, ter na eno polovico hruške stisnemo kreme v velikosti dveh orehov) in sladico takoj postrežemo. Zraven se prileže kozarček teranovega likerja.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor