Hruške v rdečem vinu z mascarpone kremo
Enostavna in hitro pripravljena sladica, ki pa je božanskega okusa in bo navdušila vsakega jedca. Hruške v vinu so super kombinacija sladkega okusa vanilijeve mascarpone kreme in osvežilnega okusa hruške. Jedo jih lahko tudi otroci, saj alkohol med vretjem izhlapi in ostane zgolj aroma.
Pripomočki za hruške v rdečem vinu:
- mešalnik
- vrečka za dekoriranje
Sestavine za hruške v rdečem vinu
Za 2 osebi:
- 1 večja hruška ali 2 manjši
- 500 ml rdečega vina (teran, refošk)
- 3 žlice medu
- 1/2 žličke cimeta
Mascarpone krema:
- 100 g mascarpone
- 50 ml sladke smetane
- 1 vanilin sladkor ali notranjost 1 vanilin palčke
Postopek za hruške v rdečem vinu
Hruško najprej prerežemo na polovico in jo olupimo. Nato ji z malim nožekom izrežemo peške na sredini.
V posodo nalijemo vino ter dodamo med. Počasi segrevamo in mešamo, da se med raztopi. Dodamo še cimet in v to položimo polovičke hrušk. Pazimo, da so hruške pokrite z vinom. Počakamo, da vino s hruškami zavre, kuhamo 5 minut, nato odstavimo iz kuhalne površine.
Hruške pustimo v tekočini toliko časa, da se vse ohladi. V tem času se bodo hruške navzele vseh okusov vina, medu in cimeta ter seveda barve. Zato ta korak z ohlajanjem hrušk v vinu ne izpustite. Med tem časom pripravimo kremo. Jaz sem pripravila čisto enostavno kremo iz sladke smetane, mascarponeja in vanilin sladkorja. Vse tri sestavine sem dala skupaj v posodo in z mešalnikom stepala 2 minuti, da sem dobila kompaktno kremo.
Kremo shranimo v hladilnik, ohlajene hruške poberemo iz vina in jih na papirnati brisači rahlo osušimo ter postavimo na krožnik.
Sedaj hruško še dekoriramo s kremo (vzamemo vrečko z dekorirnim nastavkom, ko napolnimo s kremo, ter na eno polovico hruške stisnemo kreme v velikosti dveh orehov) in sladico takoj postrežemo. Zraven se prileže kozarček teranovega likerja.
Dober tek 😊