Hitra orehova rulada s kislo smetano
Mislim, da ne poznam hitrejše in enostvanejše priprave orehove rulade. Potrebujemo skupno samo pet sestavin, pečemo samo 10 minut in poleg tega je orehova rulada primerna za osebe s celiakijo, saj ne vsebuje moke. Ker orehova rulada ne vsebuje moke je lahko prebavljiva in se ne “usede” v želodec in te ne napihne, kot se po večini rado naredi.
Hitra orehova rulada s kislo smetano – pripomočki:
- mešalnik
- pekač
- pečica
- žlici
- posoda
Hitra orehova rulada s kislo smetano – sestavine:
Hitra orehova rulada s kislo smetano – postopek:
Jajca ločimo in stepemo sneg.
Rumenjake in sladkor penasto umešamo.
Na koncu dodamo sneg, ki ga ročno umešamo.
Pripravimo pekač in peki papir.
Postavimo v pečico in pečemo 10 minut na 180°C.
Biskvit odstranimo iz pečice in jo pustimo, da se ohladi. Biskvita NE zavijamo! Verjetno boste mislili, da je biskvit še surov, verjemite mi, da ni. Takšen mora biti na otip, rahlo lepljiv.
Kislo smetano razmažemo po biskvitu.
Za nekaj časa jo postavimo v hladilnik.
Naša orehova rulada s kislo smetano je pripravljena! prijetno sladkanje želim!