Ekspresni čokoladni piškoti brez peke
Pa smo spet tam, na dieti. Ampak ali ni najlepše, ko ugotoviš, da se lahko vseeno posladkaš, kljub odrekanju vsej nezdravi in slastni hrani. Ti ekspresni čokoladni piškoti brez peke bodo zadostili »lušte« vsakega sladkosneda in navdušili celo tiste, ki radi jedo pekočo hrano. Dve muhi na en mah, pa še tako hitro so narejeni.
Čokoladni piškoti brez peke – pripomočki:
- 2 plastični posodi
- peki papir
- žlica
- krožnik
- električni mešalnik
Čokoladni piškoti brez peke – sestavine:
- 2 jušni žlici kakava
- 60 g ovsenih kosmičev
- 60 g moke iz ovsenih kosmičev (ali zmeljite navadne ovsene kosmiče v mešalniku)
- ¼ žličke soli
- ¼ žličke sode bikarbone
- 1 žlička mletega cimeta
- ¼ žličke kajenskega popra (po želji)
- 50 g xylitola (ali drugega sladila)
- 40 g kokosovega olja
- 2 jušni žlici vode
- vanilijev ekstrakt
Število piškotkov je odvisno od tega, kako velike delate. Meni jih po navadi uspe narediti okoli 12.
Ekspresni čokoladni piškoti brez peke – priprava:
Najprej v mešalniku zmeljite ovsene kosmiče, če nimate že kupljene moke.
V plastični posodi zmešajte vse suhe sestavine.
V mikrovalovni pečici (približno 1 minuta) stopite kokosovo olje, da bo v tekočem stanju.
V drugi posodi zmešajte mokre sestavine.
Nato vlijte mokre sestavine v suhe in dobro premešajte.
Maso za 3 minute postavite v hladilnik, da postane trdnejša.
Malo si omočite roke in iz mase oblikujte kroglice ter jih postavite na peki papir.
Vse kroglice postavite v hladilnik, da postanejo čvrste.
Tam bodo počakale kar nekaj dni, če jih ne boste takoj pojedli. Priznam, da pri meni skoraj ne dočakajo naslednjega dneva. Za bolj »otroško verzijo« lahko izpustite kajenski poper. Obljubim, da so prav tako slastne.