Kremni kavni sladoled
Print Friendly, PDF & Email

Kremni kavni sladoled je … zame popoln! Točno takšen, kot pričakujem od sladoleda da je. Kremast, lepo topeč se, brez neprijetnih zamrznjenih delcev, za povrh pa še ravno prav okusa po kavi. Njegova priprava pa tako zelo enostavna, da kar komaj verjamem, da sem končno ugotovila, kako narediti res dober domač sladoled. Potrebujete le 3 sestavine, katerim lahko po želji dodate še četrto, ki pa sploh ni obvezna. Vse skupaj pa je pripravljeno v dveh korakih. Pa poglejmo kako narediti najboljši kremni domači sladoled z okusom kave.

Pripomočki za kremni kavni sladoled

  • posoda za pripravo mase (večja skleda)
  • električni mikser
  • posoda s pokrovom primerna za shranjevanje (zamrzovanje) sladoleda
  • žlica ali silikonska lopatka
  • zamrzovalnik

Sestavine za kremni kavni sladoled

Za okoli 550 g kavnega sladoleda:

  • 400 ml sladke smetane
  • 170 g sladkega kondenziranega mleka
  • 3-5 žlic instant kave oz. po okusu
  • 1 žlica vaniljeve arome (ekstrakta) – po želji

Priprava kremnega kavnega sladoleda

Sladko smetano ( naj bo iz hladilnika) vlijemo v posodo, v kateri bomo pripravili kavni sladoled, dodamo še kondenzirano mleko in instant kavo. Koliko kave boste uporabili, je odvisno od vas, jaz pa pravim, da če je kavni sladoled, potem naj se to tudi okusu in sem dodala 4 poravnane žlice instant kave. Prav tako vam toplo priporočam, da uporabite instant kavo katere okus vam ustreza, to je zelo pomembno. Dodamo že žlico vaniljeve arome in pričnemo z miksanjem vseh sestavin.

Sestavine stepamo (miksamo) tako dolgo, da dobimo kremo. Sama sem miksala približno 5 minut pri najvišji stopnji (začnite pri malo nižji, sicer bo vse špricalo). Čas stepanja bo odvisen tudi od sladke smetane, ki jo boste uporabili in tega kako hladna je (jaz sem uporabila Mu sladko smetano, ki mora biti pred uporabo obvezno nekaj ur v hladilniku)

Sedaj lahko tudi poskusite in se odločite, ali vam okus ustreza, v kolikor bi želeli še malo močnejši okus po kavi, jo dodajte in premešajte.

Ko dobimo, lahkotno kremo, jo s pomočjo žlice ali silikonske lopatke nadevamo v posodo primerno za zamrzovanje. Kavni sladoled vanjo nadevamo brez, da bi kremo (sladoled) tlačili.

Vse skupaj le še postavimo v zamrzovalnik za vsaj 6-7 ur in že lahko postrežemo ta odličen domač kavni sladoled, ki bo dodal pikico na in domači ledeni kavi ali pa kar tako, potešil željo po kavi in nečem hladnem.

Prijetno sladkanje!

 

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.7]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor