Čokoladno-jagodna fantazija
Jagode se počutijo odlično v družbi čokolade. Čokoladno-jagodna fantazija obljublja biskvit polnega čokoladnega okusa in osvežilno jagodno kremo. To je enostavna sladica, ki nam pričara sončno in sladko vzdušje, ne glede na letni čas.
Čokoladno-jagodna fantazija – pripomočki:
- dve skledi
- električni mešalnik
- tehtnica
- žlica
- kozica
- skodelica (200 ml)
- metlica
- pekač (globok, od pečice)
- palični mešalnik
- skledica
Čokoladno-jagodna fantazija – sestavine:
za biskvit:
- 6 jajc
- 240 g moke
- 250 g sladkorja
- 1 vaniljin sladkor
- 1 pecilni prašek
- 6 žlic tople vode
- 4 žlice belega olja
- 4 žlice kakava
- maščoba in moka za pekač
za kremo:
- 2 skodelici vode
- 1/2 skodelice sladkorja
- 2 skodelici jagod
- 5 porezanih žlic koruznega škroba (Gustin)
Čokoladno-jagodna fantazija – postopek:
Jajca ločimo. Iz beljakov, sladkorja in vaniljinega sladkorja stepemo sneg. V drugi posodi stepemo rumenjake in jim dodamo še ostale sestavine za biskvit.
Ker je masa precej suha, ji dodamo še približno polovico snega in miksamo.
Na koncu na rahlo primešamo preostali sneg. Pekač namastimo in pomokamo, ter vanj vlijemo maso. Pečemo v navadni pečici pri 180°C, približno 20 minut.
Ko se biskvit ohladi, se lotimo priprave kreme. Zamrznjene jagode (še boljše bo, če uporabimo sveže) stresemo v kozico, prilijemo skodelico vode in segrevamo, dokler se jagode ne odtalijo.
Nato jih zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladek in tekoč pire. Če uporabimo sveže jagode, jih ni potrebno predhodno segrevati.
V skledici zmešamo sladkor, koruzni škrob in vodo. Dobljeno zmes zakuhamo v jagodni pire, ki smo ga segreli do vretja. Postopek je podoben, kot pri kuhanju pudinga.
Med segrevanjem neprestano mešamo in odstavimo, ko se masa začne gostiti. Takoj jo prelijemo čez ohlajen biskvit in enakomerno razporedimo z žlico. Pecivo je najbolje postaviti čez noč v hladilnik, da se jagodna krema povsem ohladi in strdi.
Naj vam tekne!