Čokoladno-jagodna fantazija
Print Friendly, PDF & Email

Jagode se počutijo odlično v družbi čokolade. Čokoladno-jagodna fantazija obljublja biskvit polnega čokoladnega okusa in osvežilno jagodno kremo. To je enostavna sladica, ki nam pričara sončno in sladko vzdušje, ne glede na letni čas.

cokoladno-jagodna-fantazija

Čokoladno-jagodna fantazija – pripomočki:

  • dve skledi
  • električni mešalnik
  • tehtnica
  • žlica
  • kozica
  • skodelica (200 ml)
  • metlica
  • pekač (globok, od pečice)
  • palični mešalnik
  • skledica

Čokoladno-jagodna fantazija – sestavine:

za biskvit:

  • 6 jajc
  • 240 g moke
  • 250 g sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 6 žlic tople vode
  • 4 žlice belega olja
  • 4 žlice kakava
  • maščoba in moka za pekač

za kremo:

  • 2 skodelici vode
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 2 skodelici jagod
  • 5 porezanih žlic koruznega škroba (Gustin)

Čokoladno-jagodna fantazija – postopek:

Jajca ločimo. Iz beljakov, sladkorja in vaniljinega sladkorja stepemo sneg. V drugi posodi stepemo rumenjake in jim dodamo še ostale sestavine za biskvit.

cokoladno-jagodna-fantazija

Ker je masa precej suha, ji dodamo še približno polovico snega in miksamo.

cokoladno-jagodna-fantazija

Na koncu na rahlo primešamo preostali sneg. Pekač namastimo in pomokamo, ter vanj vlijemo maso. Pečemo v navadni pečici pri 180°C, približno 20 minut.

Ko se biskvit ohladi, se lotimo priprave kreme. Zamrznjene jagode (še boljše bo, če uporabimo sveže) stresemo v kozico, prilijemo skodelico vode in segrevamo, dokler se jagode ne odtalijo.

cokoladno-jagodna-fantazija

Nato jih zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladek in tekoč pire. Če uporabimo sveže jagode, jih ni potrebno predhodno segrevati.

cokoladno-jagodna-fantazija

V skledici zmešamo sladkor, koruzni škrob in vodo. Dobljeno zmes zakuhamo v jagodni pire, ki smo ga segreli do vretja. Postopek je podoben, kot pri kuhanju pudinga.

cokoladno-jagodna-fantazija

Med segrevanjem neprestano mešamo in odstavimo, ko se masa začne gostiti. Takoj jo prelijemo čez ohlajen biskvit in enakomerno razporedimo z žlico. Pecivo je najbolje postaviti čez noč v hladilnik, da se jagodna krema povsem ohladi in strdi.

cokoladno-jagodna-fantazija

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor