Čokoladni tartufi
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni tartufi so odlične kroglice, ki se v ustih, kar stopijo. Primerne so predvsem za hladnejše dni, saj se na soncu hitro stopijo. Vsebujejo velik delež čokolade, zato jim pri nas pravimo kar čokoladne bombice.

Za pripravo umažemo zelo malo posode in potrebujemo malo sestavin.

cokoladni-tartufi-3

Čokoladni tartufi – pripomočki:

  • lonček
  • žlica in čajna žlička
  • deska za rezanje
  • papirnate košarice za kroglice

Čokoladni tartufi – sestavine:

  • 160 ml sladke smetane
  • 250 g jedilne čokolade
  • 55 g masla
  • nesladkan kakav za povaljati kroglice v njem

Čokoladni tartufi – postopek:

Čokolado narežemo na manjše koščke.

cokoladni-tartufi

Sladko smetano segrejemo (naj ne zavre) in jo odstavimo. Nato v smetano stresemo koščke čokolade in mešamo, dokler se čokolada ne stopi, dodamo še maslo in spet mešamo, dokler se ne stopi in se vse sestavine dobro povežejo. Maso damo za vsaj 3 ure v hladilnik (lahko tudi čez noč).

cokoladni-tartufi-1

Nato iz mase naredimo kroglice in jih povaljamo v kakavu. Ker se masa hitro stopi, sem sama najprej naredila kroglice malo grših oblik, jih povaljala v kakavu, jih dala za nekaj ur v hladilnik, nato pa sem obliko kroglic popravila in jih še enkrat povaljala v kakavu.

cokoladni-tartufi-2

Čokoladne tartufe lahko postrežemo v srajčkah za kroglice.

 

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor