Čokoladni mafini s kokosom
Po mojem mnenju so le redki posamezniki, ki ne marajo čokolade. Tudi sama jo imam rada, zato tudi preizkušam nove recepte, kjer je čokolada ena izmed glavnih sestavin. Čokoladni mafini s kokosom so rezultat ene izmed takšnih improvizacij.
Čokoladni mafini s kokosom – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- nožek
- 3 jedilne žlice
- čajna žlička
- papirnati modelčki za mafine
- pekač za mafine
- lonček
- kuhalnica
- ročni mešalnik
- srednje velika skleda
- metlica za stepanje
- cedilo
- pečica
Čokoladni mafini s kokosom – sestavine:
(za 12 mafinov)
- 80 g masla
- 105 g sladkorja
- 1 vaniljin sladkor
- 1 jajce
- 1 zvrhana jedilna žlica pravega kakava v prahu
- 105 g moke (tip 500)
- 1,5 čajne žličke pecilnega praška
- 1 zvrhana jedilna žlica kokosove moke
- 100 ml kokosovega mleka
Čokoladni mafini s kokosom – postopek
Jajce vzamemo predčasno iz hladilnika, da bo pred uporabo imelo sobno temperaturo.
Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija in na program za enakomerno pečenje. Pekač za mafine obližimo s papirnatimi modelčki.
Maslo, sladkor in vaniljin sladkor damo v lonček ter med mešanjem s kuhalnico segrevamo toliko časa, dokler se maslo ne raztopi. Tekoče maslo s sladkorjem pred nadaljnjo uporabo ohladimo.
Raztopljeno maslo iz lončka prestavimo v skledo in ga z ročnim mešalnikom zmešamo v kremasto zmes. Zmesi dodamo jajce in nadaljujemo z mešanjem toliko časa, dokler zmes ne postane gladka.
Kakav v prahu zmešamo s tremi jedilnimi žlicami vroče vode in vse skupaj zelo dobro zmešamo, da ni grudic. Tekoči kakav nato z metlico umešamo v jajčno maso.
Masi za mafine dodamo še kokosovo mleko in vse skupaj z metlico zelo dobro premešamo. V cedilo nato stresemo moko in pecilni prašek ter vse skupaj presejemo v maso. Moko s pecilnim praškom pazljivo penasto umešamo v maso za mafine. Na koncu dodamo še kokosovo moko in vse skupaj še enkrat na rahlo premešamo.
Z maso za mafine pazljivo in enakomerno napolnimo papirnate modelčke ter pekač damo v ogreto pečico na srednjo rešetko.
Mafine pečemo 18 minut, nato jih vzamemo iz pečice in ohladimo.
Naj vam teknejo! 🙂