Čokoladni mafini s kokosom
Print Friendly, PDF & Email

Po mojem mnenju so le redki posamezniki, ki ne marajo čokolade. Tudi sama jo imam rada, zato tudi preizkušam nove recepte, kjer je čokolada ena izmed glavnih sestavin. Čokoladni mafini s kokosom so rezultat ene izmed takšnih improvizacij.

Čokoladni mafini s kokosom

Čokoladni mafini s kokosom – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • nožek
  • 3 jedilne žlice
  • čajna žlička
  • papirnati modelčki za mafine
  • pekač za mafine
  • lonček
  • kuhalnica
  • ročni mešalnik
  • srednje velika skleda
  • metlica za stepanje
  • cedilo
  • pečica

Čokoladni mafini s kokosom – sestavine:

(za 12 mafinov)

  • 80 g masla
  • 105 g sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 jajce
  • 1 zvrhana jedilna žlica pravega kakava v prahu
  • 105 g moke (tip 500)
  • 1,5 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 zvrhana jedilna žlica kokosove moke
  • 100 ml kokosovega mleka

Čokoladni mafini s kokosom – postopek

Jajce vzamemo predčasno iz hladilnika, da bo pred uporabo imelo sobno temperaturo.

Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija in na program za enakomerno pečenje. Pekač za mafine obližimo s papirnatimi modelčki.

Čokoladni mafini s kokosom

Maslo, sladkor in vaniljin sladkor damo v lonček ter med mešanjem s kuhalnico segrevamo toliko časa, dokler se maslo ne raztopi. Tekoče maslo s sladkorjem pred nadaljnjo uporabo ohladimo.

Čokoladni mafini s kokosom

Raztopljeno maslo iz lončka prestavimo v skledo in ga z ročnim mešalnikom zmešamo v kremasto zmes. Zmesi dodamo jajce in nadaljujemo z mešanjem toliko časa, dokler zmes ne postane gladka.

Čokoladni mafini s kokosom

Kakav v prahu zmešamo s tremi jedilnimi žlicami vroče vode in vse skupaj zelo dobro zmešamo, da ni grudic. Tekoči kakav nato z metlico umešamo v jajčno maso.

Čokoladni mafini s kokosom

Masi za mafine dodamo še kokosovo mleko in vse skupaj z metlico zelo dobro premešamo. V cedilo nato stresemo moko in pecilni prašek ter vse skupaj presejemo v maso. Moko s pecilnim praškom pazljivo penasto umešamo v maso za mafine. Na koncu dodamo še kokosovo moko in vse skupaj še enkrat na rahlo premešamo.

Čokoladni mafini s kokosom

Z maso za mafine pazljivo in enakomerno napolnimo papirnate modelčke ter pekač damo v ogreto pečico na srednjo rešetko.

Čokoladni mafini s kokosom

Mafine pečemo 18 minut, nato jih vzamemo iz pečice in ohladimo.

Čokoladni mafini s kokosom

Nasvet
Stopljeno maslo s sladkorjem najhitreje ohladimo tako, da v lijak natočimo mrzlo vodo, vanjo damo lonček z maslom in mešamo toliko časa, dokler se ne ohladi.

Naj vam teknejo! 🙂

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem zaposlena kot spremljevalka gibalno ovirane učenke. Zelo rada kuham, zumbam, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor