Čokoladni biskvit s slivami
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni biskvit s slivami pravzaprav lahko naredite s katerim koli sadjem. Jagodami, jabolki, marelicami … Prav tako namesto svežega sadja lahko uporabite tistega iz kompota.
Čokoladni biskvit z rahlim okusom po rumu in okus sliv … mmmmmm! Pa kar zavihajmo rokave.

čokoladni biskvit s slivami

Pripomočki za čokoladni biskvit s slivami

  • pekač velikosti 30*25 cm
  • električni mešalnik
  • merilnik tekočin

Sestavine za čokoladni biskvit s slivami

  • 230 g gladke bele moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja (ali žlica vaniljevega ekstrakta)
  • 200 g zmehčanega masla
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška (6 g)
  • 40 g kakava v prahu
  • 4 jajca
  • 1 žlica ruma
  • 40 g mletih mandljev
  • cca. 250 g sliv (ali drugega sadja)

Priprava čokoladnega biskvita s slivami

Najprej posebej v manjšo posodico odmerimo moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Pustimo ob strani.

Pečico nastavimo na 170 °C, ventilacija.

V posodo, v kateri bomo pripravili biskvit, odmerimo zmehčano maslo (pred pripravo naj bo vsaj 1 uro, bolje dlje na sobni temperaturi), in ga z električnim mešalnikom dobro zmiksamo.

čokoladni biskvit s slivami

Dodamo mu jajca, sladkor, vaniljev sladkor in rum ter vse skupaj miksamo tako dolgo, da dobimo enotno zmes. To traja 2-4 minutke, odvisno tudi od tega kako zmehčano maslo imamo.

Sedaj zraven presejemo moko s pecilnim praškom in kakavom, ki smo jih pripravili na začetku in vmešamo v zmes za čokoladni biskvit.

Pekač obložimo s papirjem za peko in maso za biskvit enakomerno porazdelimo po njem. Slive umijemo, osušimo in jih po dolgem prerežemo in razkoščičimo. Vsako polovičko posebej potisnemo v maso za čokoladni biskvit, kot to prikazuje zadnja fotografija. Uporabite toliko sliv, da boste pokrili celo površino.

Ideja
Maso lahko nadevate v modelčke za mafine, na vrh vsakega potisnete polovico slive in spečete (čas peke bo v tem primeru nekoliko krajši).

čokoladni biskvit s slivami

Pečemo 40 minut, v že ogreti pečici, na 170 °C (ventilacija).

čokoladni biskvit s slivami

Pečen čokoladni biskvit pustimo, da se nekoliko ohladi, nato pa ga narežemo na poljubne kose in postrežemo. Po želji ga po vrhu lahko posujete s sladkorjem v prahu ali pa poleg ponudite malo stepene sladke smetane.

čokoladni biskvit s slivami

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor