Čokoladni biskvit s slivami
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni biskvit s slivami pravzaprav lahko naredite s katerim koli sadjem. Jagodami, jabolki, marelicami … Prav tako namesto svežega sadja lahko uporabite tistega iz kompota.
Čokoladni biskvit z rahlim okusom po rumu in okus sliv … mmmmmm! Pa kar zavihajmo rokave.

čokoladni biskvit s slivami

Pripomočki za čokoladni biskvit s slivami

  • pekač velikosti 30*25 cm
  • električni mešalnik
  • merilnik tekočin

Sestavine za čokoladni biskvit s slivami

  • 230 g gladke bele moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja (ali žlica vaniljevega ekstrakta)
  • 200 g zmehčanega masla
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška (6 g)
  • 40 g kakava v prahu
  • 4 jajca
  • 1 žlica ruma
  • 40 g mletih mandljev
  • cca. 250 g sliv (ali drugega sadja)

Priprava čokoladnega biskvita s slivami

Najprej posebej v manjšo posodico odmerimo moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Pustimo ob strani.

Pečico nastavimo na 170 °C, ventilacija.

V posodo, v kateri bomo pripravili biskvit, odmerimo zmehčano maslo (pred pripravo naj bo vsaj 1 uro, bolje dlje na sobni temperaturi), in ga z električnim mešalnikom dobro zmiksamo.

čokoladni biskvit s slivami

Dodamo mu jajca, sladkor, vaniljev sladkor in rum ter vse skupaj miksamo tako dolgo, da dobimo enotno zmes. To traja 2-4 minutke, odvisno tudi od tega kako zmehčano maslo imamo.

Sedaj zraven presejemo moko s pecilnim praškom in kakavom, ki smo jih pripravili na začetku in vmešamo v zmes za čokoladni biskvit.

Pekač obložimo s papirjem za peko in maso za biskvit enakomerno porazdelimo po njem. Slive umijemo, osušimo in jih po dolgem prerežemo in razkoščičimo. Vsako polovičko posebej potisnemo v maso za čokoladni biskvit, kot to prikazuje zadnja fotografija. Uporabite toliko sliv, da boste pokrili celo površino.

Ideja
Maso lahko nadevate v modelčke za mafine, na vrh vsakega potisnete polovico slive in spečete (čas peke bo v tem primeru nekoliko krajši).

čokoladni biskvit s slivami

Pečemo 40 minut, v že ogreti pečici, na 170 °C (ventilacija).

čokoladni biskvit s slivami

Pečen čokoladni biskvit pustimo, da se nekoliko ohladi, nato pa ga narežemo na poljubne kose in postrežemo. Po želji ga po vrhu lahko posujete s sladkorjem v prahu ali pa poleg ponudite malo stepene sladke smetane.

čokoladni biskvit s slivami

Prijetno sladkanje!

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor