Čokoladni biskvit s slivami
Čokoladni biskvit s slivami pravzaprav lahko naredite s katerim koli sadjem. Jagodami, jabolki, marelicami … Prav tako namesto svežega sadja lahko uporabite tistega iz kompota.
Čokoladni biskvit z rahlim okusom po rumu in okus sliv … mmmmmm! Pa kar zavihajmo rokave.
Pripomočki za čokoladni biskvit s slivami
- pekač velikosti 30*25 cm
- električni mešalnik
- merilnik tekočin
Sestavine za čokoladni biskvit s slivami
- 230 g gladke bele moke
- 100 g sladkorja
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja (ali žlica vaniljevega ekstrakta)
- 200 g zmehčanega masla
- 1/2 zavojčka pecilnega praška (6 g)
- 40 g kakava v prahu
- 4 jajca
- 1 žlica ruma
- 40 g mletih mandljev
- cca. 250 g sliv (ali drugega sadja)
Priprava čokoladnega biskvita s slivami
Najprej posebej v manjšo posodico odmerimo moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Pustimo ob strani.
Pečico nastavimo na 170 °C, ventilacija.
V posodo, v kateri bomo pripravili biskvit, odmerimo zmehčano maslo (pred pripravo naj bo vsaj 1 uro, bolje dlje na sobni temperaturi), in ga z električnim mešalnikom dobro zmiksamo.
Dodamo mu jajca, sladkor, vaniljev sladkor in rum ter vse skupaj miksamo tako dolgo, da dobimo enotno zmes. To traja 2-4 minutke, odvisno tudi od tega kako zmehčano maslo imamo.
Sedaj zraven presejemo moko s pecilnim praškom in kakavom, ki smo jih pripravili na začetku in vmešamo v zmes za čokoladni biskvit.
Pekač obložimo s papirjem za peko in maso za biskvit enakomerno porazdelimo po njem. Slive umijemo, osušimo in jih po dolgem prerežemo in razkoščičimo. Vsako polovičko posebej potisnemo v maso za čokoladni biskvit, kot to prikazuje zadnja fotografija. Uporabite toliko sliv, da boste pokrili celo površino.
Pečemo 40 minut, v že ogreti pečici, na 170 °C (ventilacija).
Pečen čokoladni biskvit pustimo, da se nekoliko ohladi, nato pa ga narežemo na poljubne kose in postrežemo. Po želji ga po vrhu lahko posujete s sladkorjem v prahu ali pa poleg ponudite malo stepene sladke smetane.
Prijetno sladkanje!