Čokoladne kroglice s kremnim sirom
Recept za čokoladne kroglice s kremnim sirom bo lepo obogatil vašo zbirko receptov. S sestavinami, kot npr. kremni sir, koščki čokolade, dobimo odlično kombinacijo okusov, ki bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne brbončice. Priprava je enostavna.
Čokoladne kroglice s kremnim sirom – pripomočki:
- posoda
- žlica
- čajna žlička
- majhna posodica
Čokoladne kroglice s kremnim sirom – sestavine:
- 120 g maslenih piškotov (zmletih)
- 60 g čokoladnih kapljic ali nasekljane čokolade
- 1 žlica kakava (+ nekaj dodatnih žlic kakava, da bomo v njem povaljali kroglice)
- 175 g kremnega sira (lahko z dodatkom čokolade)
- 2 žlici mleka
- sladkor v prahu (po želji)
Čokoladne kroglice s kremnim sirom – postopek:
Maslene piškote zdrobimo v drobtine (npr. s pomočjo valjarja). V skledi premešamo vse suhe sestavine: drobtine maslenih piškotov, čokoladne kapljice, kakav ter sladkor. Sama sladkorja nisem dodala, ker sem uporabila čokoladni kremni sir. Če uporabljate navadnega, dodajte 1 do 3 žlice sladkorja v prahu.
Nato suhim sestavinam dodamo kremni sir in premešamo. Dodamo 2 žlici mleka oz. toliko, da je masa kompaktna in ne presuha. Maso damo za vsaj 15 minut v hladilnik.
Nato iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kakavu v prahu. Damo jih na hladno za nekaj ur in nato postrežemo.
Veliko ustvarjalnih in kuharskih užitkov ter dober tek!