Čoko kokos pirino pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Tudi tokratni recept, ki ga je za našo spletno strani pripravila Malinca – polna shramba zdravja, je enostaven za pripravo in sestavljen iz treh plasti. Zdrav recept, ki je namenjen vsem ljubiteljem kokosa in čokolade.

Pripomočki za pripravo čoko kokos pirinega peciva:

  • pečica
  • pekač
  • posoda za testo
  • posoda za kuhanje
  • kuhinjska tehtnica
  • kuhalnica ali velika žlica

Sestavine za čoko kokos pirino pecivo

Za biskvit:

Za kremo:

Za preliv:

  • 200 g temne čokolade
  • 2 žlici kokosovega olja

Priprava čoko kokos pirinega peciva

Najprej se lotimo priprave biskvita. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg.

Rumenjakom dodamo kokosov sladkor, happy cacao mix, kokosovo olje in vodo in 5 minut miksamo na največji hitrosti.

Dobljeni masi počasi primešamo še beljakov sneg. Pekač namastimo s kokosovim oljem in dobljeno maso vlijemo v pekač.

Pečemo približno 25 minut na 180 stopinjah Celzija. Ko je pečeno, premažemo biskvit z 1 dl kokosovega mleka.

Nato pripravimo kremo.

Vse sestavine za kremo zmešamo skupaj.

Čez ohlajen biskvit namažemo kremo.

Preliv pripravimo tako, da temno čokolado in kokosovo olje stopimo in prelijemo čez kremo. Pecivo pustimo čez vsaj 3 ure v hladilniku, da se čokolada strdi in pecivo prepoji.

Razrežemo na kocke in postrežemo.

Recept in fotografije je pripravila Malinca,polna shramba zdravja.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor