Cantucci-toskanski piškoti z mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Aromatični piškoti, značilni za italijansko pokrajino Toskana. Pomarančna lupinica lepo zadiši. Piškoti so priročni, sicer trši, a se jih lahko dolgo hrani.

Pripomočki za pripravo cantuccijev-toskanskih piškotov z mandlji

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo cantuccijev-toskanskih piškotov z mandlji

  • 230 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 120 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 90 g neolupljenih mandljev
  • pomarančna lupinica
  • 20 g masla
  • sol

za premaz

  • 1 rumenjak

Postopek priprave cantuccijev-toskanskih piškotov z mandlji

V posodo postavimo 2 jajci in dodamo sladkor. Premešamo. Nato dodamo moko s pecilnim praškom. In ponovno premešamo.

Dodamo na sobno temperaturo ogreto maslo, limonino lupinico in mandlje. Vgnetemo testo in oblikujemo dva svaljka, enake gramature. Položimo ju na pladenj s peki papirjem. Premažemo s stepenim jajcem.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo svaljka 20 minut. Svaljkov še ne narežemo. Po tem času vzamemo pladenj iz pečice, narežemo na debelimo 1 cm. Stopinje na pečici povečamo na 200 in pečemo 3-4 minute na eni strani, nato ponovno vzamemo pladenj iz pečice, piškote obrnemo in pečemo še z druge strani 3-4 minute.

Po tem času so toskanski piškoti z mandlji narejeni. Ohladimo in postrežemo. Naj tekne!

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 3]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor