Cantucci-toskanski piškoti z mandlji
Aromatični piškoti, značilni za italijansko pokrajino Toskana. Pomarančna lupinica lepo zadiši. Piškoti so priročni, sicer trši, a se jih lahko dolgo hrani.
Pripomočki za pripravo cantuccijev-toskanskih piškotov z mandlji
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo cantuccijev-toskanskih piškotov z mandlji
- 230 g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 120 g sladkorja
- 2 jajci
- 90 g neolupljenih mandljev
- pomarančna lupinica
- 20 g masla
- sol
za premaz
- 1 rumenjak
Postopek priprave cantuccijev-toskanskih piškotov z mandlji
V posodo postavimo 2 jajci in dodamo sladkor. Premešamo. Nato dodamo moko s pecilnim praškom. In ponovno premešamo.
Dodamo na sobno temperaturo ogreto maslo, limonino lupinico in mandlje. Vgnetemo testo in oblikujemo dva svaljka, enake gramature. Položimo ju na pladenj s peki papirjem. Premažemo s stepenim jajcem.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo svaljka 20 minut. Svaljkov še ne narežemo. Po tem času vzamemo pladenj iz pečice, narežemo na debelimo 1 cm. Stopinje na pečici povečamo na 200 in pečemo 3-4 minute na eni strani, nato ponovno vzamemo pladenj iz pečice, piškote obrnemo in pečemo še z druge strani 3-4 minute.
Po tem času so toskanski piškoti z mandlji narejeni. Ohladimo in postrežemo. Naj tekne!