Bučne miške z jogurtom
Print Friendly, PDF & Email

Mehke bučne miške z jogurtom vas bodo navdušile in očarale z omamnim vonjem po klinčkih, cimetu in vaniliji. Priprava je zelo enostavna. Miške so narejene iz pireja hokaido buče, začimb za medenjake ter jogurta. Sama sem uporabila veganski kokosov jogurt, lahko pa seveda uporabite čisto navaden jogurt. Za sladilo sem uporabila javorjev sirup.

Miške ponavadi pri nas spečemo za pusta. Odlično izpadejo polite z javorjem sirupom ali posute s sladkorjem v prahu – sama sem uporabila brezov sladkor.

bučne miške z jogurtom

Pripomočki za bučne miške z jogurtom

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za bučne miške z jogurtom

Za cca. 20 mišk:

  • 100 g kuhanega pireja hokaido buče
  • 30 g jogurta (sama sem uporabila veganski jogurt)
  • 120 g pirine moke
  • 1 žlička začimb za medenjake
  • 1/2 žličke vanilije v prahu
  • 3 – 4 žlice javorjevega sirupa ali drugo sladilo
  • ščepec soli
  • 1 žlička vinskega kamna

In še:

  • olje za cvrtje

Kako naredimo bučne miške z jogurtom

Bučne miške naredim tako, da naprej olupim, narežem in skuham bučo v vodi. Buča naj se kuha cca. 15 minut. Poizkusite z vilicami, če je dovolj mehka. Bučo precedim čez cedilo in jo pretlačim z vilicami, lahko jo tudi spasirate s paličnim mešalnikom.

Nasvet
Sama zelo veliko uporabljam bučni pire in ponavadi skuham kar vso bučo in pire zamrznem. Ko potrebujem pire buče, jo tako en dan prej le odmrznem in dobro odcedim vso odvečno vodo, da pire ni pre-tekoč.

 

bučne palačinje z jogurtom

Spasirano bučo odtehtam v posodo za mešanje ter ji dodam jogurt. Sama sem uporabila vegansko kokosovo kremo za kuhanje, ki ima enako teksturo kot jogurt. Sami seveda lahko uporabite tisti jogurt, ki ga imate doma.

bučne palačinje z jogurtom

K buči in jogurtu dodam javorjev sirup – seveda lahko uporabite drugo sladilo. Za odličen okus mišk sem dodala še začimbe za medenjake in vanilijo v prahu. Vmešam še vinski kamen in sol (soli ne smete dati direktno na vinski kamen).

bučne palačinje z jogurtom

Vsem sestavinam dodam še moko in vse skupaj zmešam kar z žlico.

bučne palačinje z jogurtom

Posodo z oljem postavim na štedilnik in ga segrejem (kdaj je olje dovolj vroče preverim tako, da v olje pomočim zobotrebec in, ko je olje dovolj vroče, se začne peniti okoli zobotrebca). Maso z žličko polagam v vroče olje (jaz sem si pomagala z dvema žličkama, tako da sem z njima oblikovala miške.

bučne palačinje z jogurtom

Miške se cvrejo približno 3 – 5 minut oz. do zlato rumene barve (jaz sem miške vmes še malo obrnila oz. večinoma se obrnejo same). Ko miške dobijo svojo barvo, jih s penovko poberem iz olja ter jih polagam v posodo, v katero sem prej dala par papirnatih brisač.

bučne palačinje z jogurtom

In slastne bučne miške z jogurtom so pripravljene.

bučne miške z jogurtom

Veselo sladkanje vam želim!

Če imate radi malo drugačne miške, je tukaj še recept za jabolčne miške.

Poskusite pa tudi:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor