Breskov preliv za sladoled
Print Friendly, PDF & Email

V poletnem času se lepo prileže sladoled, saj nas lepo osveži. Kako pa ga lahko popestrimo? Breskov preliv je super ideja. Pripravljen je zelo hitro, potrebujemo pa le 2 sestavini. Odličen je tudi kot namaz za palačinke. Uporabimo ga lahko takoj. Če pa imamo veliko breskev, ga shranimo v kozarce za vlaganje. Sladkamo ga seveda po okusu.

Breskov-preliv-za-sladoled

Pripomočki za breskov preliv za sladoled:

  • ponev
  • kuhalnica
  • visoka in ozka plastična skleda
  • palični mešalnik
  • lonec
  • kozarci za vlaganje
  • krpa
  • brisača

Sestavine za breskov preliv za sladoled:

  • breskve
  • sladkor (količina po okusu)

Postopek priprave breskovega preliva za sladoled:

Breskve olupimo, očistimo in narežemo na manjše koščke. Stresemo jih v ponev in začnemo počasi segrevati. Dodamo sladkor, premešamo in pražimo dokler ne postanejo mehke.

Breskov-preliv-za-sladoled-1

Ko so se breskve zmehčale jih pretresemo v skledo in s paličnim mešalnikom spasiramo v gladek pire.

Breskov-preliv-za-sladoled-2

Kozarce za vlaganje dobro operemo in vanje vlijemo še vroč breskvin pire (najbolje je, da pire sega do roba kozarcev zato, da pustimo, čim manj zraka v njih). S pokrovčki jih zapremo.

V lonec položimo krpo, nanjo pa kozarce. Prilijemo vodo do 2/3 kozarcev. Postavimo na štedilnik, zavremo, zmanjšamo temperaturo ter tako kuhamo še 20 minut.

Breskov-preliv-za-sladoled-3

Kozarce vzamemo iz lonca, jih obrnemo na glavo in pokrijemo z brisačo. Tako jih pustimo dokler se popolnoma ne ohladijo (čez noč).

Breskov-preliv-za-sladoled-4

Tako je naš breskov preliv za sladoled pripravljen.

Prijetno sladkanje. 🙂

Breskov-preliv-za-sladoled-5

Breskov-preliv-za-sladoled

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor