Bavarska krema, sladica, ki navduši vsakogar
Sladica je vsekakor “pikica na i” vsakega obroka. Bavarska krema pa je nekaj, kar navduši in očara, lepa za pogled in čudovitega okusa. Še tako poln trebušček se bo predal in rekel še …
Bavarska krema – pripomočki:
- 2 plastični posodi
- električni mešalnik
- metlica za stepanje
- modelčki za puding
Bavarska krema – sestavine:
Sestavine zadostujejo za sladico za 8 oseb.
- 4 rumenjaki
- 12 dag sladkorja
- 4 dl mleka
- 2 dag želatine v prahu
- 1 žlica ruma ali rumove arome
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 10 dag temne čokolade
- 4 beljaki
- 2 dl smetane za dekoracijo
- lističi mete
Čas priprave: 1 ura, hlajenje vaniljeve kreme: 1 ura, čokoladne kreme: 1 ura.
Bavarska krema – postopek:
Rumenjake in tretjino sladkorja penasto umešamo. Med mešanjem nad soparo postopoma prilivamo vroče mleko in počakamo, da se krema zgosti. Medtem pripravimo sneg iz 4 beljakov.V kremo dodamo raztopljeno želatino in dobro premešamo z metlico za ročno mešanje. Ko smo premešali, kremo razdelimo na dva dela, enemu delu dodamo rumovo aromo (ali rum) in vanilljo, drugemu delu dodamo nad soparo stopljeno temno čokolado.
Mlačnima kremama primešamo še k vsaki po polovico snega in premešamo.
Modelčke za puding navlažimo in jih do polovice napolnimo z vanilijevo kremo.
Modelčke z vanilijevo kremo postavimo na hladno, da se strdijo. Medtem mora biti čokoladna krema na toplem (v topli vodni kopeli), da želatina še ne prične delovati.
Ko se vaniljeva krema strdi, dolijemo do vrha še čokoladno kremo.
Nato kreme postavimo na hladno in počakamo, da se strdijo. Serviramo hladno in okrasimo s sladko smetano in lističi mete, lahko dodamo še kakšno jagodo.