Barvita jesenska pita
Print Friendly, PDF & Email

Pričakujete naslednji dan obiske in ne veste, kaj pripraviti na hitro brez pečenja, da pričarate gostom čudovit okus, barvit kot jesensko listje? Tokrat sem se odločila in sestavila recept za barvito jesensko pito, ki vas pred gosti ne bo pustila na cedilu. Iščete preprosto in okusno sladico – to je barvita jesenska pita.

barvita-jesenska-pita-3

Barvita jesenska pita – pripomočki:

  • globok pekač
  • električni mešalnik
  • valjar
  • nož
  • posoda za topljenje čokolade
  • posoda za mešanje

Barvita jesenska pita – sestavine:

  • 100 g suhih datljev
  • 150 g kokosove moke
  • 200 g mletih mandljev
  • 0,5 dl javorjevega sirupu ali medu
  • 1 zavoj panakote
  • 250 ml sladke smetane
  • 250 ml mleka
  • sadje (kaki, kivi, granatno jabolko)
  • 100 g bele čokolade

Barvita jesenska pita – postopek priprave:

Najprej si pripravimo pekač za torto, ki ga obložimo s peki papirjem. Nato v posodi zmešamo sesekljane datlje, mlete mandlje, kokosovo moko in javorjev sirup. Maso damo na dno pekača in razvaljamo v plast debeline pod 1 cm.

barvita-jesenska-pita-1

Na plast testa nanesemo panakoto, ki jo pripravimo po navodilih na embalaži ali po receptu na spletni strani. Pladenj s testom in panakoto damo za nekaj minut v hladilnik, da se panakota strdi. Vmes si pripravimo sadje, tako da olupimo kivi in kaki, ki ju narežemo na kolobarje, ter izdolbemo zrna iz granatnega jabolka.

barvita-jesenska-pita-2

Nato na panakoto zložimo na tanke kolobarje narezano sadje in zrna granatnega jabolka. Razpustimo belo čokolado in jo nanesemo z brizgo na robove panakote in po granatnem jabolku.

barvita-jesenska-pita-5

Pladenj pustimo čez noč v hladilniku, da se vse skupaj lepo strdi. Naslednji dan postrežemo, po želji pa lahko okrasimo tudi s smetano.

barvita-jesenska-pita-4

Uživajte v barvitih okusih jeseni.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor