Enostavna juha iz bučk
Print Friendly, PDF & Email

Na mojem vrtu že rastejo domače bučke, zato sem odločila, da naredim juho iz njih. Juha iz bučk je narejena zelo hitro, poleg tega pa zanjo potrebujete le nekaj sestavin: bučke, čebulo, začimbe in vodo.

Marsikdo ne ve, da bučke vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, kot so vitamin C, B ter tudi kalcij in omega 3 zato jih sedaj, ko je sezona bučk poizkusite čimbolj vključiti v svojo prehrano. Imajo pa tudi zelo malo kalorij zato so idealna hrana za poletne dni. Enostavno juho iz bučk lahko postrežete tudi hladno za večerjo.

Naredite to enostavno juho iz bučk, saj verjamem, da boste uživali v njenem okusu.

Pripomočki za enostavno juho iz bučk

  • lonec za kuhanje
  • tehtnica
  • lupilnik za zelenjavo
  • desko in nož
  • žlico
  • palični mešalnik
  • 2 dl kozarec ali merilnik tekočin

Sestavine za enostavno juho iz bučk

Za 2-3 osebe:

  • 400 g bučke
  • 2 dl vode (če želite malo bolj redko juho, dodajte malo več vode)
  • sol z začimbami (lahko tudi doma pripravljena zeliščna sol)
  • začimbe po izbiri (sama dodam še baziliko)
  • pol čebule
  • kokosova maščoba

Kako pripravim enostavno juho iz bučk

Bučko umijem, ji odrežem konce, jo olupim in narežem na kocke. Olupim pol čebule in jo narežem. Posodo postavim na štedilnik ter v njej raztopim malo kokosove maščobe oz. tisto kar uporabljate za kuhanje. Popražim čebulo ter ji dodam narezane bučke.

Vse skupaj pražim par minut ter zalijem z vodo in kuham še 15 minut. Kasneje dodam še malo soli z začimbami in začimbe (tu se lahko poigravate z okusi in dodate začimbe po želji). Juha odstavim in jo s paličnim mešalnikom zmeljem. Kdor želi, lahko juho še malo pokuha ter ji doda jušno kocko.

Ideja za postrežbo
Juho lahko postrežete tudi v bučki. Bučko izdolbete z žličko za sladoled, sredico pa lahko porabite za juho.

Juho lahko jeste za kosilo ali za večerjo, je pa tudi hladna zelo okusna.

Dober tek!

Iz bučk lahko naredite tudi:

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo rada tudi jem, samo nikoli nisem marala preveč sladkih stvari zato tudi moji recepti ne bodo preveč sladki bodo pa sigurno zelo dobri. Ker je imel moj sinček alergijo na km in jajca poizkušam kuhat in peči vse brez tega.

Dodaj odgovor